Inspiraatio tähän netistä, oli ihan kivoja monenlaisia versioita. Piti minun kuitenkin tehdä omani. Affinity Designerilla sitten. Kivaa, ja jotenkin levollista tehdä tällaista simppeliä grafiikkaa. Ei tarvi huolehtia kekseistä ja geepeedeeärristä, you know.

To be announced...

Days
Hours
Minutes
Seconds

Viittauksia vanhempiin juttuihin. Tätä kautta aukeilee paljonkin historioita, jos jaksaa kattella. Aika iso pino kaikenlaista löytyy.
Tuo yläkuva, jossa mainostan palvelujani, on vuodelta 2005 – eli nämä hommat on aloitettu jo 1995.
Konsultti-, koulutus- ja mainoshommat sun muut jo 1988-89.

Johdatusta listaukseen: pääasiassa nettireferenssejä, asiakaslistauksia, historioita, CMS:ää

Webstar-serverisofta + Filemaker-tietokanta + Lasso.acgi + silloinen html.

FileMaker-tietokantapohja oli ihan keskeinen monessa nettitapauksessa. Tein myös lokaaleja sovelluksia tällä.

Aika alkuvaiheista 1996 alkaen tarjontani oli paitsi normia graafista suunnittelua ja konsultointia, niin myös tarjota palvelimellani tietokantapohjaisia Webstar-FileMaker-Lasso.acgi ratkaisuja, eli käytännössä sovellettua CMS:ää, kuten termi ainakin myöhemmin kuului. Huomattavaa on, että näitä nykyisiä tekniikoita (WordPress 2002) ja Joomla (2005) ei silloin vielä ollutkaan. Joistain näistä tekeleistä tietoja alla.

PowerMac G4 pitkään nettipalvelimenani. Tämä kuva netistä kaapattuna – tosin on mulla vieläkin tämä nimenomainen laitteistokokoonpano kaapissani.

Varhaisessa vaiheessa jo 1995-96 aloin myös nettipalvelintakin pitää. Tuolloin vielä Jertecin tiloissa muistaakseni. Ja maksoin maltaita.

Eihän siinä alkuun ollut asiakkaitakaan, eikä paljon järkeäkään, mutta että voi että oli jännääkin jännempää olla näissä kuvioissa ensimmäisten joukossa Suomessa ja varsinkin Turussa. Ja kun ensimmäinen ulkopuolinen kävijä tulee ja serverilogirivit alkaa pyöriä – voi että!

Siinä minä olin Macciserverllläni koko maailman saavutettavissa, valmiina julkistamaan itse milloin vain mitä vain. (Ihan ensi alkuun tosin minulla taisi olla G3-Macci siinä serverikäytössä;  tämä hieno “personal supercomputer” G4 tuli markkinoille kaiketi vasta 1999 ja vastapa sitten minulle. G3 siirtyi myöhemmin sitten posti- ja nimipalvelimekseni.)

ISP:nä ja konsulttina 1995-2010 – ja konsulttina ikäänkuin edelleenkin

Jertecin myyntiprovikoilla ja ensimmäiset puoli vuotta HL-osa-aikatuloilla kenties sain ihan ensi alkuun vähän katettua palvelintoimintaa. Sitten ihan muutaman kuukauden jälkeen koko Jertec meni nurin ja tämän uuden yrittäjän ensimmäinen tenkkapoo koitti. Jertecin tiloissa kuitenkin jonkin aikaa siis sai vielä jatkaa.

Alla yhdenlainen listaus n. vuosilta 2000-2003 palvelimellani olleista, niistä mitä nyt satuin löytämään ja mitä tähän nyt laitoin. Suureksi osaksi sivustot minun tekemiäni, osa muiden ja minä vain houstaan sivustoja  Joitain lisäyksiä sitten olen laittanut mitä olen muistanut, näitä ennen ja jälkeen noiden vuosien.

Näiden lisäksi on varmaankin lukuisa joukko yrityksiä ja sivustoja, joita en edes muista. Juuri tätä kirjoittaessani muistin, että tein yhdellekin taholle tein alihankintana nettihommia monenkymmenen tuhannen markan edestä, enkä muista noista toteutuksista nyt ainoatakaan, mitähän lie nämäkin olleet.

Oman toiminimeni K1 Graphics & Consultingin ohella Mikolan Timon ja minun puhelinmyyntialan yhteisyritys Mastercall Oy muokattiin myös yhteiseksi aputoiminimeksi Media Partners Oy:ksi, – tarkoitus yhtiömuodolla ja kumppanuudella oli sama kuin monella muullakin alkavalla yrityksellä: hakea uskottavuutta. MP:n toimintaa minä 100-prosenttisen kokonaan pyöritin.

MP:lle tekemäni ensimmäinen logo. (Tällaiset kohotekstit olivat silloin vähän niin kuin  muotia.)

Toimipisteeksi löysimme keskeisen Kauppiaskatu 4:n,- ja täällä minä alkuvaiheessa visiteeratutin suurin piirtein kaikki silloiset ruokapaikat ja kiinteistövälittäjät ja mitä kaikkia niitä oli sellaisia, joille siihen maailman aikaan ajattelin tämän uuden internetin sopivan.

Sittemmin tälläisin logoin ja tiedoin. Osoite tässä kortissa  omaksikin yllätyksekseni oli vielä Pitkämäenkatu eikä Kauppiaskatu – mitenkähän nämäkin logojutut nyt sitten oikein meni…?

Ovi kävi ja paasausta riitti, mutta vielä siinä vaiheessa n. 1996 koko netti oli vielä niin uutta, ettei vastakaikua kovinkaan laajasti kuitenkaan ollut. Jotkut ihan pienimmät yritykset, kuten joku kampaamo Parturi Päämies, saattoi yhden halvan sivun hankkia; jotkin pizzeriat tai kiinteistövälittäjät eivät slloin ollenkaan eivätkä missään tapauksessa nähneet internetin palvelevan heidän toimialoillaan, vaikka kuinka jotain ruokalistademoa tein. Ajatella. Se oli silloin se.

Yritin tuolloin saada myös Media Partnersin henkilöstömäärää kasvatettua, tiloihin olisi 4-5 ihmistä mahtunutkin, mutta noiden muutamien henkilöiden kanssa kuukausien kokeilu epäonnistui perin juurin. Niinpä tein työt ja kaikki sitten yksin. Jälkeenpäin ajatellen aivan liian yksin. Mutta kovin oli kyllä puserrusta.

Oheisessa kuvassa aika tuore about 2015 versio nykymuodossaan.

Rudus ollut kovasti otsikoissa tähän sementtijupakkaan liittyen. Näissä kuvissa Ruduksen Itäharjun työmaa tai tehdas – aika lähellä, noin 500 metrin päässä kotoani. Aina matkalla Lidliin kuljen ohi.

dsc05252-rudus-colorefexbleachbypass-618px
Color Efex – Bleach bypass

dsc05252-rudus-analog-camera6-618
Analog Efex Cam 6

dsc05252-rudus-analog-camera2-618
Analog Efex Cam 2

2.11. sateli ekat lumet ja tuli talvi ja pakkaset Turkuun – 2 viikoksi.
Kaikki suli pois 17.11.2016.

Mitäs tämä sitten on? Lunta maassa jo. En odottanut vielä – vasta viikkojen kuluttua.
(Vrt. postaus Talvi tuloillaan lokakuulta.)

Tässä syksyllä usein kauppareissulla tuli tavattua tämä valkoinen pulu siinä pikku-puistossa-jonka-nimeä-en-koskaan-muista, Hippoksentiellä.

Siinä tämä lintu aina ihan yksiksensä näytti elelevän; jotenkin oli eri tyyppinen kuin muut pulut, seisoskeli vain paikoillaan ja katseli ohikiitävää ihmismaailmaa.
Ei ollut sillai “pulumainen” luonnoltansa.

Joskus sitä ei enää sitten nähnyt. Aprikoin mitähän sille lie tapahtunut?


Tulikin vastaus aprikointeihini tänään sunnuntaina 13.11.2016 : siellähän se pulu samaisessa puistossa hangessa tepasteli. Tässä kuvassa tosin oli siirtynyt pyörätien puolelle.  Väri sopii hyvin maastoon.

dsc05271-crop-618px

Muutkin huomanneet tämän meidän pulun. Tämä alakuvan rouva kertoili kuulleensa, että tämä lintu olisi ilmaantunut taannoisen sirkuksen jälkeen; että jollakulla esiintyjällä olisi ollut useita valkoisia kyyhkyjä ja tämä olisi jotenkin karannut.
Voi olla niinkin – kesyltä ja uteliaalta tämä lintu kyllä vaikuttaa.

dsc05286-pm-pulukuvaaja-618px-1
Pulumme tässä kuvassa toisen puun luona.

Aiheesta lisää esimerkiksi http://kirjekyyhky.kotisivukone.com


Tuon sivuston kautta voi ilmoittaa löydetyistä kyyhkyistä ja minä ilmoitin tämän. Sain eilen 18.11.2016 vastaukseksi, että

“Kasvatan kirjekyyhkyjä, minusta tuossa kuvassa taitaa olla tavallinen pulu vaikka onkin lähes valkoinen. Puluun viittaa oranssit jalat ja pululle tyypillinen “pistävä” katse. Harraste kyyhkyillä on yleensä myös jonkilainen rengas jalassa.”

Renkaan puuttumisen ymmärrän viittaavan siihen, että kenties ei keltään tämä kateissa. Mutta että pulut ja kyyhkyt olisivat eri asia? Mites tämä oikein menee?

Wikipedia: “Kesykyyhky (Columba livia domestica) eli pulu on kaupunkielämään sopeutunut kalliokyyhkystä polveutuva alalaji. Kesykyyhkyjä, joilla on hyvä suunnistuskyky, voidaan käyttää kirjekyyhkyinä.” jaKirjekyyhky on kirjeiden kuljettamiseen käytetty kesykyyhky.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kesykyyhky

Asia selvä? Ei ole sama, mutta on kuitenkin sama, ainakin ‘kesykyyhkyksi’ kutsuttuna? Jotkut kesykyyhkyt voivat toimia kirjekyyhkyinä, joten ei fyysisiä eroja periaatteessa, tai sitten on?

Kupittaan Citymarketissa oli lokakuussa 2016 tällaisia värikkäitä porkkanoita myynnissä.

Veikeitä hyväntuulen tapauksia nämä – en tiennyt tällaisia olevan olemassakaan.

Irmeli Vinnikainen Forssasta on tuottaja. Hänen nettisivuiltaan www.porkkanaa.fi saa monenlaista infoa aiheesta.

Yksi kiinnostava lainaus em. sivuilta:

“Tuhansia vuosia porkkanat ovat olleet värikkäitä – violetteja, keltaisia, valkoisia, punaisia… Oranssin porkkanan valtakausi alkoi vasta 1700-luvulla Hollannista. Erään tarinan mukaan näin haluttiin kunnioittaa Hollannin kuningashuonetta, jonka tunnusväri jo tuolloin oli oranssi.”

Näin tiistaina 18.10.2016 aamupäivän kävelyllä likeisen rakenteillaolevan Kupittaan palloiluhallin edustalla tällaisen älypitkän ristikkopalkin (vai mikä lie määritelmä?) ja samantien muistin ohimennen lukemani uutisotsikon pitkästä kuljetuksesta.
Jopas on tosiaan ollut pitkä kuljetus – on siinä ollut tekemistä ja varmasti vaiheensa.

Em. näköhetkellä tyhmänä ihmettelin, että mitä ne nyt yhdellä kattopalkilla tekee, mutta seuraavana päivänä lie ymmärsin, että rakennusmiehet olivat jo ehtineet muut palkit paikoilleen laittaa. On siinäkin varmasti ollut rivakka urakka.

Tämä rakennusproggis on yksi niistä, joita ohimennen päivittäin seurailen.

Alla tuo TS:n uutinen kuriositeettina.

Telkassa puheltiin eilen ensilumen tulosta Suomeen ja pohjoisessa moinen ilmiö jo toteutuikin.

Minun kalenterimerkintöjen mukaan viime vuonna ensilumi saapui Vasaramäenkin puistoon vasta marraskuun 21. pvä – joten siihen vielä aikaa.

Oheinen kuva on maaliskuulta 2016, joten ei mitenkään liity ensilumeen.

Sattumalta 27.9.2016 tiistaina osuin paikalle. Tosin osuin liian myöhään; varsinainen tilaisuus siinä joskus klo 19 jälkeen oli jo ohi, ja oli vain rippeitä enää jäljellä.

Kuvasin siinä sitten iltahämärässä MotoG:llä mitä nyt paljonkaan saatoin.
Kova oli tarkoitus seuraavana tiistaina saapua ajoissa uudestaan, nämä tiistai-illat kun tuossa parkkipaikalla ns. Blombergin aukiolla ovat perinteisiä moottori-ihmisten kokoontumisia. No, en muistanut seuraavana tiistaina, enkä sitäkään seuraavana.

Tässä pieni tyylitelty galleria noista muutamista kuvista.

Täällä Vasaramäessä oli 11.9.2016  taas perinteiset pihakirpparit.

Nämä 3 kuppia ostin 5 eurolla.