Tietokannat, lokaalit ja nettiin

Tein paljon erinäisiä ratkaisuja FileMakerilla. Tämä sovellus ehkä monelle vieras, mutta se on varsin tehokas ja pystyvä tekniikka sangen moneen tilanteeseen. Esimerkkinä, että mm. lääkäriasema Pulssin koko potilasjärjestelmä oli 90-luvulla FileMaker-pohjainen. Kuten StrandboGroupin asiakasrekisteri 2000-luvulla. Jne.

Anyway, tein sekä lokaaleja tietokantaratkaisuja, että hyvin paljon nettiin sivustojen taustavoimaksi. Lue alta lisää >>

Lokaalit

Lokaaleista mittavin oli Turvallisuus 2000 -yritykselle voi sanoa melkeinpä täysverinen CRM-systeemi. Tämä koostui 4:stä tai 6:stä erillisestä tietokannasta, kuten Tuotteet, Tilaukset, Laskutus, Tarjoukset, Toimittajat ja Asiakkaat (muistaakseni se oli näin) ja nämä pelasivat täysin yhteen. Tämä ratkaisu oli pitkään käytössä.

Tuosta laajahkosta T2000-ratkaisusta tein sitten pienempiä versioita pienille piireille, esim. pelkästään laskutuksen osalta.

StrandboGroupille tein 2000-luvun alussa erityisen Tarjouksentekotietokannan, joka littyi tietysti Tuote- ja Asiakasrekisteriin. Selvästikin tässä oli T2000-heijasteita. Käytössä olleesta Asiakasrekisteristä muokkasin erillisen sovelluksen nettiuutiskirjeisiin.

Noin vuonna 1993 tein Hyvät Lehdet Oy:lle Asiakasrekisterin, joka piti sisällään myös kaiken tiedetyn tilaus- ja kontaktihistorian.

Myös tuon mainitun Pulssin potilasjärjestelmässä olin jonkinlaisena tukena, vaikkakin sitä pääasiassa hallinnoi järjestelmän tekijä Martti Tumanto.

Itsellä omissa ratkaisuissani monella tapaa FileMaker yhä edelleen käytössä.

WWW-sovellukset

FileMaker-nettisovelluksiin liittyy aina myös Lasso.acgi yhteyspalikka.

Nettisovelluksista merkittävimmät olivat ehdottomasti Auratorin rahastomerkitsemisjärjestelmä n. 2000, Prendimin nettisivujen pohjana oleva  laaja ja näppärä tuote- ja tilausjärjestelmä jo v. 1995-1996, sekä erityiset CMS-järjestelmät, joita tein lukuisia.

Sitten oli hyvin hyvin monille nettiasiakkaille pohjatietokantana esim. yhteydenottolomakkeisiin tai erinäisiin kyselyihin. Näistä asiakkaista mainittakoon Lännen Puhelin, Sampo-ryhmän useat yritykset, HelkamaBica, Ålandstidningen… – tosi monet. Näissähän oli tekniikka myös usein niin, että varsinaisella asiakkaalla oli nettisivut jossain ihan muualla, mutta tämän tekniikan osalta palvelu pyöri minun omalta palvelimeltani.

Myös tuote- tai henkilölistauksia tuli FileMaker-sovelluksistani vaikka kuinka monelle nettisivulle.

Sitten oli sivustoja, jotka aivan keskeisesti ja jopa täysin pyörivät FileMakerin pohjalta, nämä olivat joko kokonaan tai osittain ihan täysiverisiä CMS-ratkaisuja. Näitä olivat SeaCompanion, Concours d’Elegance, Uimari (RaisU), TAI (Turun alueen insinöörit) – mitähän kaikkia niitä oli.

Omissa sivuston- ja sisällönhallintaratkaisuissani (Kimppa, Intrex, Dorix) FileMaker oli aivan keskeinen.

Voi hyvin sanoa, että nämä FileMaker-ratkaisut olivat aivan kulmakiviä nettipalveluissani.

Lisätietoja näistä tekniikoista muualta mm.
– www.lassosoft.com/filemaker
– www.filemaker.com/platform/

Tuossa FileMakerin sivustolla puhutaan myös paljon mobiiliappseistä – ja niitähän minä tässä sutena kehittelisin jos vain olisi jotain kuningasajatusta sisällöistä… Tai jos toimisin jonkin isomman organisaation puitteissa, joka jotain tällaisia appsejä tarvitsisi.

Leave a Reply