Strandbo Group printit 2000-2005

Strandbo Group printit 2000-2005   

Tässä lukee myös että Sales, tarkoittaen asiakashankintaa. En minä koskaan myynyt mitään, paitsi näiden mainostekosteni kautta.

Tässä SBG-postauksessa keskityn printtipuoleen.

Strandbo Group toimi 3 paikkakunnalla, Nauvossa, Airistolla ja Paraisilla, ja niinpä osa printeistä tehtiin palvelemaan kaikkia, ja osa taas vain jotain tiettyä kohdetta.

Lisäksi oli 9 saarikohdetta sekä laajat charter- ja ohjelmapalvelut.

Milloin oli kaikenlaista peruslippulappua satamiin tai banderollia tienvarteen tai viikottaisia ilmoituksia lehtiin tai esitettä tai nettipäivitystä tai ruokalistaa tai drinkkilappua tai messumateriaalia  tai mitä kaikkea nyt voi ajatella. Nämä

Lisäksi olin tekniikka-apuna miltei kaikessa, valokuvasin aivan älyttömän määrän ruokakuvia, kohteita ja tiloja ja tapahtumia ja kaikenlaista mainoskäyttöön.

Tässä vielä linkki GoogleDriveen tuona aikana tehtyihin kaikenlaisiin printteihin: ilmoitukset, esitteet, kaikenlaiset käyttöprintit… Hakemistossa on hyvin paljon tavaraa, kaiketi 900+ pdf:ää, monesta on monta versiota, joita en nyt tähän karsinut kun en nyt enää tiedä mikä sitten oli lopullinen versio. Ja toisaalta pieni muutos saattoi olla taas ratkaiseva johonkin aiempaan toisessa yhteydessä jne.

Ja toisaalta tässä hakemistossa ei ole kaikki, mitä noiden vuosien aikana tuli tehdyksi. Esim. PK-ilmoituksia oli varmaan 40 kertaa per vuosi eli pelkästään niitä pitäisi olla jotain 200 kaikkiaan, mutta hakemistossa vain kai n. 50 kpl . Samankaltaisesti on ÅU-ilmoitusten kanssa, eli pelkästään jo näitä kahta lehteä olisi satoja ilmoituksia.  No, minäpä en koskaan ollut tarpeeksi jämpti kirjoittaan varmuuksia CD:lle ym.

Anyway leiskuvan tästä saa. Tuli tehdyksi paljon paljon kaikkea mahdollista.

Nykyisellään kun noita katson, ajattelen tietty, että jotain olisi voinut tehdä toisin tai paremmin, toisaalta ihan kivaltahan nuo kans näyttävät, joitain ihan hyviäkin. Esim. tuommoiset perusilmoitukset 2-3-4 krt/vko aina tiettyihin peruslehtiin (Paraisten Kuulutukset, Åbo Undderrättelser, sekä Aaamuset ja Turun Sanomat) syntyivät aina siinä kulloisessakin hetkessä ja tilanteessa.

Ja näissä perusilmoituksessa oli aina se oma omanlaisensa problematiikkansa; ilmoituksen saate on esim. 1/3 A4-sivusta yhdellä kielellä ja se pitää saada mahdutettua pienenpieneen esim. ns. silmäkuvatilaan jopa kahdella kielellä ja vielä luettavaan ja jopa kiinnostavaan, vetävään muotoon ja mielellään vielä mahdollisimman hyvän kuvan kanssa. Tämä oli ihan oikeasti mielenkiintoista.

Joitain kappaleita vähän eri ryhmistä nyt tässä kuitenkin, ei missään erityisessä järjestyksessä, kunhan tähän vain koottu.


 

Printtejä

Aloitetaan suoraan pääesitteestä, jota muistaakseni tehtiin aikanani 2 versiota. Tässä toinen niistä.
Muistaakseni tämä pääesite peruskielten fin-sve-eng lisäksitehtiin myös venäjäksi, olikohan myös saksaksi.

Alla 4-sivuinen liite Aamusetiin v. 2002. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä näistä monisivuisista muista, näitäkinhän varsinkin sesongin edellä oli paljonkin. Alla seuraa lisää.

 

Ja Aamusettii  tässä 1-sivuisena äitienpäiväksi… 

Banderolleja messuille, tienvarsiin, hotelleille – tämä muistaakseni tienvarteen. Piti olla selkeä, että 80 km/h ohi kiitäessä ehtii edes jotain tajuta.

Ja sama teema A3:na johonkin käyttöön. Ehkä ständiin hotellin sisääntulon yhteyteen.

Alla vanhempi ja uudempi käyntsä-malli. Näitä korttejahan sai olla jatkuvasti tekemässä – no mikäpä siinä.

ÅU:hun meni usein ja useimmiten tällaista tyyliä ja kokoluokkaa.

Ja Paraisten Kuulutuksiin tällaista. Yleensä oli pientä silmäkulmaa, joskus jotain isompaa.
Tämä ensimmäinen kyseinen on vanhempaa tyyliä, arvatenkin.

Hufvudstadsbladetiin mm. tällaista silmäkulmaa.

BioTurku (TS? en muista) 2002. Kesää ja talvea.

Johonkin Kalastuskarttaan 2004 tällaista 2 kielellä – tämä sangen hyvä.

TS:ään meni usein tätä kokoa. Tämä ilmoitus tässä erityisesti tuon käytetyn kuvan vuoksi.
Siinä (muistaakseni) Peetu kipparoi. Tätä täydellistä kuvaa oli aina hienoa käyttää – kenen lie ottama olikaan.

Tällaiset liput laput olivat erittäin tyypillisiä: satamalaput, drinksut…

Kalkstrandin pubille Harry’s Pub oli sitten ihan jatkuvasti omat mainoksensa. Yleensä ihan sitä peruspelkistettyä, mutta nyt näköjään 2-v. juhlan kunniaksi  Teemu on oikein revitellyt. Enhän mä tämmöistä muistanutkaan, alkuunkaan. Tämähän on ihan hyvä. Heh.

Yleensä oli lakonisempaa, kuten

Ruokalistoja 3:lle hotellille kaikkiin sesonkeihin ja tilanteisiin.

Tässä 1-sivuinen Smak-menu, kuvat by me.

Mutta näitä  ruokalistoja on parasta katsoa ihan pdf:nä. Löytyy sieltä hakemistosta – tosin eivät nämä menut sillai luovuuden ilotulitusta ole, mutta ovatpa siistejä perussuorituksia.

Huonemappeja 3 hotellille, olikohan joillekin saarikohteillekin…

Materiaalia messuille, myyntikirjeisiin – tällaista oli paljon.

Ja samaan messu-/kirjemateriaaliin liittyen tässä 10-sivuinen kohde-esittely.


 

Kuvia

Ja tähän loppuun kuvia…Ajatus olisi, että joitain tuon ajan parhaita otoksia ja/tai parhaita hetkiä tähän vähän myös koostaisin…

  

Aika hyvin pienellä Canon Ixuksella otetuiksi ja Photarilla fiksatuiksi. Tuhansia kuvia tuli otetuiksi ja moni oli mainoskäytössä vielä vuosia jälkeenikin.

Leave a Reply