Niin, tässä on mun nettituotantotausta ja muutakin v. 1995 alkaen. Ei tässä kaikki ole, mitä olen tehnyt, mutta varmaankin oleellisimmat, tai ainakin mitä nyt olen muistanut, tai mitä nyt tähän on tullut laitetuksi.

Tässä nämä asiakkaat ja caset eivät mitenkään ole yhteismitallisia. On pientä ja isoa, on monentasoista. Olen näitä tähän keräillyt keväällä-kesällä 2018, sen jälkeen voisi muunkinlaista kertoilla, mutta tässä nyt on ollut kaikenlaista… >>

Johdatusta listaukseen: pääasiassa nettireferenssejä, asiakaslistauksia, historioita, CMS:ää

PowerMac G4 pitkään nettipalvelimenani. Tämä kuva netistä kaapattuna – tosin on mulla vieläkin tämä nimenomainen laitteistokokoonpano kaapissani.

[2018-08-05] Sain ylipäätänsä vihiä internetistä about 1994 ja kovin olin myyty heti kättelyssä. Ajattelin, että juuri netin kautta  voisin yhdistää monet eri puoleni ja kokemukseni (kuvataiteet, tiedottaminen, julkaiseminen, yrittäjyys, markkinointi jne.) uudenlaiseksi kokonaisuudeksi.

Niinpä 1995 aloin nosasti pistää omaa nettiyritystä nimellä K1 Graphics & Consulting pystyyn. 

Samoihin aikoihin olin myös Jertecin konsultti laitemyynnissä ja konsultoiden.

Varhaisessa vaiheessa jo 1995 aloin myös nettipalvelintakin pitää. Kaista maksoi tuolloin aika lailla.

Eihän siinä alkuun ollut asiakkaitakaan, eikä paljon järkeäkään, mutta että voi että oli jännääkin jännempää olla näissä kuvioissa ensimmäisten joukossa Suomessa ja varsinkin Turussa.

Siinä minä olin Macciserverllläni koko maailman saavutettavissa, valmiina julkistamaan itse milloin vain mitä vain “and the world was my oyster”.

Ihan ensi alkuun minulla taisi olla G3-sarjan Macci siinä serverikäytössä; Macci oli minulle entisenä Maccimiehenä luontainen valinta. Hankin palvelinsoftaksi silloisen parhaan eli Webstarin, sekä sangen kaukonäköisesti jälkeenpäin katsoen minulle tutun FileMakerin tietokannaksi ja Lasso.acgi-sovelluksen näiden kahden edellämainitun välille yhteyksiä hoitamaan.

Tämä oli ihan pätevä kokonaisuus, jonka antaman vuorovaikutteisuus-/CMS-mahdollisuuden kautta monen monet asiakkaat palvelin ja sivut tein.

Tuo kuvan hieno “personal supercomputer” G4 tuli markkinoille kaiketi vasta 1999 ja vastapa sitten minulle. G3 siirtyi myöhemmin sitten posti- ja nimipalvelimekseni. Tuo G4-kone ja tuo Apple-näyttö ovat minulla vieläkin. 

FileMaker-tietokantapohja oli ihan keskeinen monessa nettitapauksessa. Tein myös lokaaleja sovelluksia tällä.

Minun kaikkien aikojen ensimmäinen asiakastyö nettiin taisi olla Parturi Päämiehen simppeleistä simppelein mainossivu, mutta varsinaiseen isoonkin pääsin jo 1995 huitteilla Prendimin laajan ja vaativankin sivuston puitteissa.

Pian tuli sitten myös Lännen Puhelin, ja SeaCompanionkin tuli kuvioihin. Elikkä tässä mielessä toimintaa oli jo ihan mukavasti.

Tein tätä isoa Joomla-kokonaisuutta aika pitkään, kaiketi 4-5 kk yhtä soittoa. 

Idea tässä oli olla yhteisö-, myynti-, markkinointi- ja mitä kaikkea kanava. Ja ihan pätevä ja toimiva kokonaisuus Tiriksestä tulikin, vaikkakaan – näin jälkeen päin sanottuna – ei minulla tuolloin riittänyt aikaa ja voimavaroja konseptin markkinoimiseen. >>>

Anyway, olisi vähän korskeaa sanoa, että tämän oli tarkoitus olla Facebookin haastaja, mutta oli ajatus olla ainakin vaihtoehto silloiselle Facelle.  Ja sillai osittain dedikoituneempi, että olisi toiminut ryhmille ja tahoille kullekin omanlaisenansa, suljettuna tai rajoitettuna miten olisi haluttu.

Ja tietyssä mielessä Tiris oli laajempi kuin mitä Face siihen aikaan oli. No, muistaakseni juuri siihen aikaan Facekin alkoi vähän muuttua – ja osittain nimenomaan tähän tämän saitin suuntaan, jos niin kehtaan sanoa, mikä vei tuolloin minulta vähän puhtia pois.

Etusivu isossa koossa.

Tosin nyt, nykytilanteessa missä Facebookkikin pyristelee, tällaisella rajatummalla ja hallitummalla ratkaisulla voisi hyvin olla paikkansa.

Ajattelin tämän saitin nimenomaisesti toimivaksi yrityksen/yhdistyksen/yhteisön sisäisenä viestinnällisenä laajennuksena, intra-tai extranet-tyyppisesti, miten kukin olisi halunnut. Siihen lisäksi kunkin toiveiden mukaisesti ulkoisia tai sisäisiä enemmän tai vähemmän jaettuja  lisärajapintoja kauppapaikan, mainostuksen, keskustelualueiden ym. osalta.

Helkama Bica – pitkä ja hyvä asiakkuus- ja yhteistyösuhde, muistaakseni kymmenisen vuotta ellei pidempäänkin.

Bica-historiassani kahdet tai kolmet eri nettisivut, joista vimpat olivat oheisen pääkuvan Joomla-pohjaiset. Tämä on mielestäni edelleen kivan näköinen ja raikas, vaikka aikaa tekemisestä ja julkiolosta jo onkin.

HelkamaBica-sivustoihin liittyi myös eri aikoina erinäistä tekniikkaa, mm. tietynlainen Extranet. Myös erilaisia sertifikaattilatausratkaisuja oli matkan varrella.

Alla joitain ruutuja noilta ajoilta.

Hyvin paljon käytetty sertifikaattien lataustaulukko. Lue alta lisää. >>>

Utö Havshotel – meillä kiinteä varmaan 10 vuoden yhteistyö. Tämä yritys myytiin 4.1.2018 , mutta yhteydet meillä vielä jatkuneet..

Vuosien aikana kolmet isot kolmikieliset nettisivut, joista yläkuvassa ne viimeisiksi jääneet, ja tässä alakuvassa vielä aiemmasta versiosta vähän näytettä.  Joomlalla nekin. 

Utö Havshotel. Aiempi Joomla-versio. Ominaisuutena mm. aiheen mukaan vaihtuvat mainosmoduulit oikealla.

Helkama Emotor -konserni – tarkoituksella pieni tietynmuotoinen sivusto silloisen oliko se helkama.com:n vai minkä tyyliin; Satu Helkaman kanssa tätä tehtiin ja tämä pyöri palvelimeltani.

Tästä työstä mainitsen, että tein tosiaan 99% tarkkuudella juuri tuohon mainittuun tyyliin, vaikkei minulla alunperin ollut mitään materiaalia tai runkoa. Tarkkaa mittaamista ja mallista tekemistä. Ja tuo 1% ero on, että korjasin yhden esikuvasivustossa olevan teknisen virheen. Että silleen, kröhöm.

Ovitehdas Vihanto n. vuoteen 2014 asti.

Ylläolevaan vihreään pohjaan v. 2014.  Tämä vihreä oli siis sarjassaan minun toinen Joomla-toteutus OviVihannolle.

Ensimmäinen Joomla-versio oli minun mielestä toimivampi tai ainakin jotenkin sellainen kestävän tyylikäs. Ovituotteet tuotu hyvinkin näyttävästi esille jne.

Paljon meillä oli  Ilkka Vihannon kanssa myös Google Adwords -asioita, koko ajan oli kamppiksia päällä ja säädössä ja näistä oltiin ihan kiinteästi kontakteissa jatkuvasti.

Yhteistyö meillä kesti varmaan kans monta vuotta ja jo ennen näitä Joomla-juttuja oli www:tä, kunnes sitten tuli vähän yrityskauppoja ja sillee.

Tämä saitti tietyistä seikoista johtuen jäi viittä vailla julkistamatta. Harmi sinällään – mutta sittemmin piakkoin tulikin kyllä muutenkin muutoksia heidän sivustosysteemiin, kun Kala-Trappi meni Naantalin Matkailun sivustojen yhteyteen. Vai mitenkähän se oli. Anyway tätä sangen herkullista ja aika massiivista saittia ei valitettavasti julkaistu. 

Konsultoinnin, tuen ja koulutuksen välillä rajanveto usein on aika vaikeaa vaikeaa, mutta anyway tätä sektoria on ollut paljon ja kautta koko atk-matkani.

Nyt on tuossa logona Pulssi, mikä ihan aiheellistakin monen vuoden konsultointikokemuksella heillekin, mutta voisi olla myös moni muu. Sampo tulee tietysti ensimmäisenä mieleen. Sitten koulutuspuolella on jo 1988-1989 alkaen monensorttisissa kirjapainoissa ja mainostoimistoissa. Ollut oppisopimuskoulutusta, 1:1- ja ryhmäkoulutusta, pieniä ja isoja toimijoita.

Toki, täytyy myöntää, että varsinaisesti suuremmassa mittakaavassa en ole enää aikoihin ns. keikkaa tehnyt. Enemmänkin nykyisellään on sellaisia tilannekohtaisia 1:1 autteluita ja jeesauksia, kuten vaikkapa puhelimitse/meilitse tässä just kesällä 2019 Joomla-tekniikasta.

Olin tuossa tosin kyllä parillakin taholla Windows 7/10 IT-tukena vuosina 2017-2018, että silleen noissakin kuvioissa.

iDeals n. v. 2014 – markkinointi-/asiakasetujärjestelmä. Toteutus Joomlalla,  responsiivinen ja aika näyttäväkin ratkaisu, vaikkei näistä kuvista niin voi päätellä.

 

Jälleen yksi SeaCompanion-spinoff Arton layoutilla ja minun tekemänä ja vuosia palvelimellani.

Hämärä muistikuva (ja tyylikin viittaisi siihen), että olisin tuon Poca-ikkunat-mainosbannerin joskus tehnyt jälkeenpäin, mutta en ole varma. Bannerilinkki johti sitten Poca-ikkunat-alisivustoon ja hämärä muistikuva minulla, että jotain minulla oli tekemistä tämänkin kanssa, mutta nyt en kyllä muista mitä.

 

Studio Rex – valokuvaaja Reijo Johanssonin yrityssivusto.

Yläkuva: Studio Rex Joomla-pohjaisesti. Sivuston rakenne oli ns. modulaarinen ja responsiivinen, eli palikat asettuivat paikoilleen ja kokoihinsa kunkin selainikkunakoon mukaisesti, vähän kuten tämä minunkin sivuni. Arvatenkin laajat kuvagalleriat.

Alla aiempi tekemäni html-pohjainen sivustohommeli. >>>

(Osuuskunta) Sensata

No, laitan tämän kun tämä hauskanen pikku kehitelmä, vaikka sivusto jäi sitten vaiheeseen. Mutta muuten oli paljonkin Sensata-asioita.

Ykkös-Laser – heillä näköjään nykyään eri sivusto kuin tämä minun versio, mutta jotain 13 vuotta sitten tekemäni logo edelleen käytössä Annan Hoiva-Avulla oli sitten tekemänäni ihan omatkin sivut, mutta minulla lla ei niistä enää kopiota eikä kyllä paljon muistikuvaakaan.

Aloittelevalle yrityselle hain uskottavuutta vähän matkimalla silloisen Lääkäriasema Pulssin mainontaa ja tyyliä tällä tuohon ammoiseen aikaan aika näyttävällä pienellä nettisivulla.

Palmbros – Joomla-sivusto aloittelevalle videotuotantoyhtiölle. >>>

LightPress – kivat sivut tälle kirjapainolle ja mukava yhteistyö useamman vuoden ajan; omistusmuutoksia sitten ja yhteistyöt hiipuivat. Tässäkin sivustossa oli tietokantaa mukana, taisi olla jokin tarjouspyyntöjuttu vai mikähän oli.

Strandbo Group www 2000-2005

Tässä postauksessa keskityn pääasiassa www-puoleen; printti ja kuvatkin ovat sitten erikseen.

Paljon ja kiinteästi olin Strandbo Groupin kanssa askareissa.

Niin ja täytyy sanoa, että oli kivaa saada touhuta kaikenlaista.

Nettisivut ja ylläpidot, suuret sähköpostimainoskamppikset, ilmoitukset, esitteet, käyttöprintit, valokuvaukset, tekniikkaa laitteiden ja järjestelmien osalta; paikan päällä Paraisilla, Airistolla tai Nauvossa 3-4 päivänä viikossa + etätyöt yhteesä hyvinkin 30-40 h/vko.  Saattoi olla ajoittain enemmänkin, jos oli jotain isompaa esitettä tms. päällä.

Lue alta lisää.

MakuPasta – sivut html:nä aluksi; myöhempi siisti uusi versio osittain tietokantapohjaisesti Lasso-FM:nä.

Oli ihan kiva pieni toteutus tämä. Myös suuri osa tuotekuvauksista paikan päällä. Pääkuvan sivustoversio noin vuodelta 2005 ja pienempi joitain vuosia aiemmin (2002).

Mac Gunell – vanhemmalle yksityisyrittäjälle useita pieniä sivustoja edustamilleen tuotteille kuten C-Scope, diBlasi, mitähän niitä olikaan. Oltiin useinkin yhteyksissä. >>

Gotthart –  asiakkaana Antti Wihanto, jonka kanssa tehty näyttävä kellosivusto edelleen vuosien jälkeen näyttää hyvältä; tuo vuosiluku on ihan pelkkä arvaus. Esilläkin tämä vielä gotthart.com

Kuten arvata saattaa, tämän sivuston tekemiseen tarvittiin suhteellisen taitavaa kuvankäsittelyä.

Fysioka – tästäpä hyvin vähän muistan mitään; näköjään tämmöinenkin tullut tehtyä

France Delice – maahantuojan sivusto, jossa tietokantapohjainen tuote- ja tilausjärjestelmällä.

DogBed – kivat söpöt sivut aloittelevalle pikkufirmalle, joka valmisti koiravuoteita,

 

Maustetalo Condite – muistelen että tämä oli ihan nätti toteutus siihen maailman aikaan, milloinkahan lie ollutkaan.

Boda (Björkboda) – tämäkin tuli mainostoimisto Libenterin kautta; sivuston teko, ylläpidot ja houstaus monta monituista vuotta. Valtakunnallisia yhteystietopäivityksiä tuli suhteellisen usein – ja nimenomaan näiden ylläpito oli yksi sivuston tehtävistä.

Tämä yritysnimi ei varmaan heti useimmille sano mitään, mutta yritys on osa pikkuisen isompaa ASSA Abloy Groupia. 

Blue Sign – aika paljonkin oltiin yhteyksissä tuolloin joskus kun olivat aloittelemassa ja myöhemminkin. Jossain määrin olin ns. tukena siinä alussa.

Nyt en löytänyt vanhoista kuin tämän yhden tuotesivun. Etusivulla oli muistaakseni tuo iso Blue Sign -kämmen ja linkkejä ympärillä…jotenkin sillai suunnittelin tuon silloin. Yritys toimii edelleen samoissa tiloissa Linnankadulla.

Auralaki– pieni sivusto pieneen tarpeeseen. Aluksi Joomlana mutta sittemmin muutettu html:ksi. 

Aura Capital – samaa poppoota muiden näiden Auratumien kanssa ja aika lailla samannäköinen sivustokin; tämä koko konserni/yritysrypäs oli palvelimellani n. vuodesta 2000 alkaen jos oikein muistan. Näitä oli siis Aurator Varainhoito, Aurator Rahastoyhtiö, Auratum Kiinteistöt…

Astra Marine www Arton layotin pohjalta tehtynä. Siihen maailman aikaan tämäkin oli ihan näyttävä. Astra Marine oli alunperin SeaComp-yritys, mutta oli myös omalla domainillaan mun palvelimellani.

Tietokantapohjainen uutiskirjesysteemi ikuisuus sitten 90-luvulta.

Sivuston suunnittelu, kuvamuokkaus, toteutus ja palvelinylläpito. Minun mielestä ihan kiva siisti ratkaisu tähän tarpeeseen ja tilaukseen.

Tämä vuoden 2006 versio katsottavissa nyt myös koo1,fi/memories/a-eriksson.

Elomestari on vähän rajatapaus, kuuluisiko tämä tässä listauksessa tähän toteutettujen vai toteutumattomien osastoon, Anyway, olkoon tässä, koska rahaakin sain ja tavallaan tämä jäi hautumisvaiheeseen. Tässä sivustossa ei sinällään yhtään mitään erityistä, on mukana tässä kun kuitenkin aika tuore tekonen.

Elomestarin vetäjä on vanha hyvä lukiokaverini Petri Leinonen. Joomla-toteutuksena tämä.

Kuriositeettina tähän toteutukseen liittyen: tein ensimmäistä kertaa tähän Joomla-käyttöohjeeksi Ezvidillä Screen recordingin.

Tämä case oli niin hyvää vauhtia menossa etiäpäin ja kauppapaikkatekniikat ja kaikki oli, mutta ei. Koskaan ei selvinnyt mikä tuli. Voivoi.

Sicurvetro.

Sicurvetro valmistaa tuulilaseja.

Nämä pienet suht siistit sivut. Lassoa tekniikassa mukana. Tämän siirryttyä minulta uudelle palvelimelle Lassoon tuli vähän muutoksia.

Sema, kauan aikaa sitten. Mitäpä tästä sanomaan? Lähipubi. Kuvat ja layoutit sun muut by me. >>>

RaisU eli Raision Uimarit – heille oli kanssa osittain tietokantapohjainen vuorovaikutteinen ratkaisu.

Teknisesti (ja melkein visuaalisestikin) tämä on samanlainen ratkaisu kuin se Turun Alueen Insinööritkin.

Ihan siistit nettisivut Arton layoutista tällaisellekin taholle – kuvakin minulla oli jossain, mutta olen hukannut. Tähän liittyi jotain erikoista, mutten enää muista mitä. Olikohan tämä 2000 vai jo ennen? Eipä muista.

Paljon oli kaikenlaista osiopäivitystä ja käyntejä aikoinaan, muokkausta isostikin, vaikkakaan kokonaisuus ei alunperin ollut minun.

Pikku Josefiina – kahvila konditoria Pikku Josefiina, linkki tuossa edelle sivustolla käytettyihin kuviin; tässä ihan kokonaisratkaisu: tuotekuvaus, logo, nettisivut, ylläpito, printtimainonta.

Nähtävillä myös muistelushakemistossani koo1.fi/memories/josefiina

Ihan hyvin 6Mt Minoltalla kahvilan takahuoneessa ikkunasta lankeavassa luonnonvalossa kuvattuna. Ja sitten suolaisiin… >>>

JeesJees Golfmatkat – tällainenkin pieni kuriositeetti. Html-sivut.

Tein joskus ammoin jotain jonkinlaista nettiin tästä silloisen Leiraksen uudesta hittituotteesta Mirena-ehkäisykierukasta. Enpä kyllä paljon muuta muista. Ei se mitään kovin suurta ollut, kai. Tässä yhdessä IS-artikkelissa puhutaan että Mirena tuli markkinoille 90-luvulla, joten olisikohan se sitten myös ollut 90-luvulla, kun minä aiheeseen osallistuin.

Paino-Raisio – paljon yhteyksiä ja käyntejä 90-luvun puolestavälistä alkaen laitteiden ja opastusten tiimoilta. Nettisivutkin tein silloin 90-luvulla, mutta kovin oli vähän heillä nettiin kerrottavaa joten eikäpä sivuistakaan tuon isompia silloin tullut. Teknistä dataa taisi pitkälti olla laitteista.

Libenter (mainostoimisto) – toivotun ääriminimalistiset sivut ikuisuus sitten ja pitkäaikainen yhteistyö

Kaverini Jorpun kanssa tehtiin hänen ideastaan vanhojen kirjojen näköispainoksia myyntiin. Ensimmäinen oli Rakentajan Opas ja toinen oli Alkoholin vaikutukset. >>>

Jälleen kerran yksi tekemäni CMS-systeemi. Kuva kertonee kaiken oleellisen.

Sijoitustalo Auratum – ja yritykset Auratum Kiinteistöt, Auratum Varainhoito, Auratum Rahastoyhtiö, Aura Capital olivat tehdyillä sivuilla palvelimellani 2002-2003 alk. Sivustot olivat vähän erillisiä ja vähän samoja – saman näköisiä kaikki kuitenkin, joten eipä moneen kertaan.

Aura Capital.