Helkama Bica – pitkä ja hyvä asiakkuus- ja yhteistyösuhde, muistaakseni kymmenisen vuotta ellei pidempäänkin.

Bica-historiassani kahdet tai kolmet eri nettisivut, joista vimpat olivat oheisen pääkuvan Joomla-pohjaiset. Tämä on mielestäni edelleen kivan näköinen ja raikas, vaikka aikaa tekemisestä ja julkiolosta jo onkin.

HelkamaBica-sivustoihin liittyi myös eri aikoina erinäistä tekniikkaa, mm. tietynlainen Extranet. Myös erilaisia sertifikaattilatausratkaisuja oli matkan varrella.

Alla joitain ruutuja noilta ajoilta.

Hyvin paljon käytetty sertifikaattien lataustaulukko. Lue alta lisää. >>>

Helkama Emotor -konserni – tarkoituksella pieni tietynmuotoinen sivusto silloisen oliko se helkama.com:n vai minkä tyyliin; Satu Helkaman kanssa tätä tehtiin ja tämä pyöri palvelimeltani.

Tästä työstä mainitsen, että tein tosiaan 99% tarkkuudella juuri tuohon mainittuun tyyliin, vaikkei minulla alunperin ollut mitään materiaalia tai runkoa. Tarkkaa mittaamista ja mallista tekemistä. Ja tuo 1% ero on, että korjasin yhden esikuvasivustossa olevan teknisen virheen. Että silleen, kröhöm.

Jälleen yksi SeaCompanion-spinoff Arton layoutilla ja minun tekemänä ja vuosia palvelimellani.

Hämärä muistikuva (ja tyylikin viittaisi siihen), että olisin tuon Poca-ikkunat-mainosbannerin joskus tehnyt jälkeenpäin, mutta en ole varma. Bannerilinkki johti sitten Poca-ikkunat-alisivustoon ja hämärä muistikuva minulla, että jotain minulla oli tekemistä tämänkin kanssa, mutta nyt en kyllä muista mitä.

 

Studio Rex – valokuvaaja Reijo Johanssonin yrityssivusto.

Yläkuva: Studio Rex Joomla-pohjaisesti. Sivuston rakenne oli ns. modulaarinen ja responsiivinen, eli palikat asettuivat paikoilleen ja kokoihinsa kunkin selainikkunakoon mukaisesti, vähän kuten tämä minunkin sivuni. Arvatenkin laajat kuvagalleriat.

Alla aiempi tekemäni html-pohjainen sivustohommeli. >>>

(Osuuskunta) Sensata

No, laitan tämän kun tämä hauskanen pikku kehitelmä, vaikka sivusto jäi sitten vaiheeseen. Mutta muuten oli paljonkin Sensata-asioita.

Ykkös-Laser – heillä näköjään nykyään eri sivusto kuin tämä minun versio, mutta jotain 13 vuotta sitten tekemäni logo edelleen käytössä Annan Hoiva-Avulla oli sitten tekemänäni ihan omatkin sivut, mutta minulla lla ei niistä enää kopiota eikä kyllä paljon muistikuvaakaan.

Aloittelevalle yrityselle hain uskottavuutta vähän matkimalla silloisen Lääkäriasema Pulssin mainontaa ja tyyliä tällä tuohon ammoiseen aikaan aika näyttävällä pienellä nettisivulla.

Strandbo Group www 2000-2005

Tässä postauksessa keskityn pääasiassa www-puoleen; printti ja kuvatkin ovat sitten erikseen.

Paljon ja kiinteästi olin Strandbo Groupin kanssa askareissa.

Niin ja täytyy sanoa, että oli kivaa saada touhuta kaikenlaista.

Nettisivut ja ylläpidot, suuret sähköpostimainoskamppikset, ilmoitukset, esitteet, käyttöprintit, valokuvaukset, tekniikkaa laitteiden ja järjestelmien osalta; paikan päällä Paraisilla, Airistolla tai Nauvossa 3-4 päivänä viikossa + etätyöt yhteesä hyvinkin 30-40 h/vko.  Saattoi olla ajoittain enemmänkin, jos oli jotain isompaa esitettä tms. päällä.

Lue alta lisää.

MakuPasta – sivut html:nä aluksi; myöhempi siisti uusi versio osittain tietokantapohjaisesti Lasso-FM:nä.

Oli ihan kiva pieni toteutus tämä. Myös suuri osa tuotekuvauksista paikan päällä. Pääkuvan sivustoversio noin vuodelta 2005 ja pienempi joitain vuosia aiemmin (2002).

Mac Gunell – vanhemmalle yksityisyrittäjälle useita pieniä sivustoja edustamilleen tuotteille kuten C-Scope, diBlasi, mitähän niitä olikaan. Oltiin useinkin yhteyksissä. >>

Fysioka – tästäpä hyvin vähän muistan mitään; näköjään tämmöinenkin tullut tehtyä

DogBed – kivat söpöt sivut aloittelevalle pikkufirmalle, joka valmisti koiravuoteita,

 

Maustetalo Condite – muistelen että tämä oli ihan nätti toteutus siihen maailman aikaan, milloinkahan lie ollutkaan.

Boda (Björkboda) – tämäkin tuli mainostoimisto Libenterin kautta; sivuston teko, ylläpidot ja houstaus monta monituista vuotta. Valtakunnallisia yhteystietopäivityksiä tuli suhteellisen usein – ja nimenomaan näiden ylläpito oli yksi sivuston tehtävistä.

Tämä yritysnimi ei varmaan heti useimmille sano mitään, mutta yritys on osa pikkuisen isompaa ASSA Abloy Groupia. 

Blue Sign – aika paljonkin oltiin yhteyksissä tuolloin joskus kun olivat aloittelemassa ja myöhemminkin. Jossain määrin olin ns. tukena siinä alussa.

Nyt en löytänyt vanhoista kuin tämän yhden tuotesivun. Etusivulla oli muistaakseni tuo iso Blue Sign -kämmen ja linkkejä ympärillä…jotenkin sillai suunnittelin tuon silloin. Yritys toimii edelleen samoissa tiloissa Linnankadulla.

Auralaki– pieni sivusto pieneen tarpeeseen. Aluksi Joomlana mutta sittemmin muutettu html:ksi. 

Aura Capital – samaa poppoota muiden näiden Auratumien kanssa ja aika lailla samannäköinen sivustokin; tämä koko konserni/yritysrypäs oli palvelimellani n. vuodesta 2000 alkaen jos oikein muistan. Näitä oli siis Aurator Varainhoito, Aurator Rahastoyhtiö, Auratum Kiinteistöt…

Sivuston suunnittelu, kuvamuokkaus, toteutus ja palvelinylläpito. Minun mielestä ihan kiva siisti ratkaisu tähän tarpeeseen ja tilaukseen.

Tämä vuoden 2006 versio katsottavissa nyt myös koo1,fi/memories/a-eriksson.

Sema, kauan aikaa sitten. Mitäpä tästä sanomaan? Lähipubi. Kuvat ja layoutit sun muut by me. >>>

Ihan siistit nettisivut Arton layoutista tällaisellekin taholle – kuvakin minulla oli jossain, mutta olen hukannut. Tähän liittyi jotain erikoista, mutten enää muista mitä. Olikohan tämä 2000 vai jo ennen? Eipä muista.

Pikku Josefiina – kahvila konditoria Pikku Josefiina, linkki tuossa edelle sivustolla käytettyihin kuviin; tässä ihan kokonaisratkaisu: tuotekuvaus, logo, nettisivut, ylläpito, printtimainonta.

Nähtävillä myös muistelushakemistossani koo1.fi/memories/josefiina

Ihan hyvin 6Mt Minoltalla kahvilan takahuoneessa ikkunasta lankeavassa luonnonvalossa kuvattuna. Ja sitten suolaisiin… >>>

JeesJees Golfmatkat – tällainenkin pieni kuriositeetti. Html-sivut.

Paino-Raisio – paljon yhteyksiä ja käyntejä 90-luvun puolestavälistä alkaen laitteiden ja opastusten tiimoilta. Nettisivutkin tein silloin 90-luvulla, mutta kovin oli vähän heillä nettiin kerrottavaa joten eikäpä sivuistakaan tuon isompia silloin tullut. Teknistä dataa taisi pitkälti olla laitteista.

Libenter (mainostoimisto) – toivotun ääriminimalistiset sivut ikuisuus sitten ja pitkäaikainen yhteistyö

Sijoitustalo Auratum – ja yritykset Auratum Kiinteistöt, Auratum Varainhoito, Auratum Rahastoyhtiö, Aura Capital olivat tehdyillä sivuilla palvelimellani 2002-2003 alk. Sivustot olivat vähän erillisiä ja vähän samoja – saman näköisiä kaikki kuitenkin, joten eipä moneen kertaan.

Aura Capital.

Sivusto eli vahvasti vuodenaikojen mukaan. Varsinkin sesonkiaikoina viikottaisia ellei lähes päivittäisiäkin päivityksiä. Jorppu teki kaikki printtimainokset ja minä kaiken netin. Useimmat hienot kuvat oli ottanut valokuvaaja Jari.

 

Teknovisio – no tässä ei sinällään mitään erikoista. Layoutit ja kuva-elementit asiakkaalta ja niistä sitten.  Pyöri palvelimellani aika pitkänkin aikaa.

Tebul – sivuston layout alunperin Artolta ja sitten sovellettuna nettiin; myöhemmin päivityksiä ja muun muassa videota, mikä ei silloin vielä ollut ihan yhtä yksinkertaista kuin nykyisellään.

Muistan vieläkin miten tässä sivustossa piti koodin kanssa oikein jumpata, että sai palikat nätisti toiveiden mukaan kohdalleen, ilman että kaikki olisi vain yhtä isoa kuvablokkia.

Sampo-ryhmä kirkkaimpana tähtenä…

Noin vuonna 2000 kirjoitin johonkin omaan mainokseeni

“Sampo suurimpana tähtenä, käsieni jälkiä näkyy: etusivut fi/se/eng elementteineen, sijoittajapalvelusivut fi/eng (olivatkohan vakuutusyhtiöiden sijoitussivuvertailussa jossain lehdessä parhaat) , koko SampoTänään-hakemisto, Henki-Sammon uusi etusivu (heillä 2 etusivua, muistaakseni mun on www.sampo.fi/henkisampo, ja kaikkea muuta sälää siellä täällä”.

Turun Rotaryklubi – pitkä pitkä hyvä asiakassuhde varmaan 10+ vuotta tämäkin. Paitsi sivut, myös hosting, henkilöstö- ja viralliset päivitykset, sekä usein myös kuviin liittyvät asiat kuuluivat kuvioon. 

Heidän Joomla-nettisivuissaan oli jäsenistölle oma suojattu extra- tai intranettinsä (miten päin sen nyt sitten ajattelee), jonka kautta muun muassa hyvinkin laaja Google Picasa -pohjainen kuva-arkisto sekä tietysti viralliset paperit ja muut materiaalit. Joomla-aikoina jokaiselle jäsenelle oli oma etähallittava profiiliosionsa.

Tämä Rotary-yhdistys saattoi olla ihan viimeinen tai ainakin viimeisimpiä Rotary-yhdistyksiä omalla sivustollaan, joka sitten viimein ja lopulta liittyi heidän valtakunnallisen yhteinäispalvelun alaisuuteen. Että sillai olivat pitkään tyytyväisiä hoteissani.

Ensimmäinen sivusto (tuossa yllä) oli ihan simpplelisti html:nä. Pääkuvan (ylimpänä)  Joomla-sivustoversio oli vuoldelta 2009. Sitten sen jälkeen vielä myös tummansininen parhaimman näköinen Joomla-versio, mutta siitä löysin nyt vain näin pienen sivustokuvan.

Nämä oli aika hienot silloin aikoinaan. Tein sellaisia java-juttuja, pieniä kivuuksia. No joo. Ei ehkä toimi enää. Tätäkin toistaiseksi voi, jos haluaa, katsella muistelushakemistosta (muistakaa silloinen pieni näytön koko): koo1.fi/memories/salonami/

Tämä oli SC-yrityksiä, jolle Arton layoutin pohjalta myös omat nettisivut ja domain. Oli vuosia palvelimellani tämä. Tämänkaltaisia SC-spinoffeja on tosiaan kourallinen. Vaikka tämän nyt kooditinkin ja oli asiakkaani suoraan, tuntuu silti hiukka kiusalliselta tässä näin esitellä visuaalina, koska visuaali oli tosiaan peräisin Artolta. Mutta toisaalta teinhän minä tämä. Oh well.

Siisti layout. Siisti toteutus.

Pirjo Rantala Lehtipalvelu – logo, kuvaus, kuvankäsittely ja sivusto vuonna 1996.

Tässä sivustossa uutta oli käyttää isoa etusivukuvaa – silloin kun elettiin hidasta modeemiaikaa. >>>

Höyrylaiva Ukkopekka ja Herrankukkaro – matkailukonsepti – heillä oli laajat pitkälti tekstipohjaiset sivut muistaakseni piirroskuvin jo olemassa ja minä olin jonkinlaisena tukena sitten. En enää muista mitä niille tein, taisi olla jotain simppeliä asettelua ja semmoista. Paljon kuitenkin oli päivitystä ja liikennettä. En kyllä muista enää oliko tämä minulla hostingissa vai todennäköisemmin muualla mitä kaikkea tässä oikein oli. Mutta mainitsenpahan tässä vain.

Pienet sivut, jossa oli pienet päivitykset 2 kertaa vuodessa. Silloisia Juhannuskukkulan naapureita olivat.

Tällainen mukava kiva pieni referenssi kuin Kvaerner Masa-Yards… 🙂

Tämä juttu alunperin osaltani liittyy SeaCompanion, joka oli “isohko” meriteollisuuden nettiportaali. Minä olin yksi alunperin neljästä osakkaasta ja tuossa kupletissa vastasin nettitekniikasta. Anyway, Kvaerner Masa-Yards oli yksi monista monista asiakkaista, jotka olivat mukana.

SeaCompissa oli kuvio, että Peter meri-insinöörinä yms. hoiti kontakteja, Per-Erik myyntijuttuja, Arto oli designeri ja minä tein netin – kaiken siitä. Niinpä Arton layoutin mukaisesti tein Masalle ns. infosivut SeaComppiin.

Eletään n. vuotta 1997. Tuolloin netin ollessa uusi, monelle SC-asiakasyritykselle tehtiin myös ihan oikeat omat nettisivut. Mutta että tehtiinkö Masalle? Asetelma ja palvelinohjaus kyllä viittaisi siihen, mutta nyt täytyy sanoa etten ole varma.

Mutta jos tehtiin, niin silloin: Arto suunnitteli ja minä tein. (Tarkkaan ottaen Artolta kyllä tuli aina myös digimateriaalia, mutta useimmiten sitä piti jotenkin säätää, tai ainakin piti sovittaa, niin hyvä kuin hän aina olikin. Ja koota ja laittaa toimintaan.)

Minulla ei ole minkäänlaista Masan nettisivustoversiota olemassa enää, enkä netistäkään löytänyt, en ainakaan senkertaisella hakemisella. Tuo WayBack tuossa kuvastaa, että tuolloin vuonna 2000 masa-yards.fi ohjaa ip:hen, joka oli palvelimeni ip.

Masa-Yards sitten joidenkin vuosien jälkeen lähti pois. Tai homma meni niin, että heillä oli toiveita .ASP-ratkaisuista, joita sitten minun Mäccipalvelimelleni ei saanut – käsittääkseni. Joten niinpä he siis valitellen lähtivät.

Muistan, että heillä oli trafiikki sangen suurta – arvatenkin. Tällainen tarina. Mutta oliko tosiaan “minun tekemät sivut”, en ole varma.

Sivusto oli sangen iso sen aikaiseksi ratkaisuksi. Ja aika kivan näköinenkin, silloin. Tässä oli mukana myös Lasso-FM-tietokantahommelia Ajankohtaista-sivujen osalta ja tämä pyöri historiansa ajan palvelimeltani.

En tarkkaan muista tekovuotta, mutta veikkaisin että joskus 1996-1998 välillä. Tuo pääkuvan versio on toukokuulta v. 2000.

Tämä versio on yllätyksekseni nähtävissä vielä Wayback Machinellä: https://web.archive.org/web/20000510210640/http://www.lpoy.fi:80/

Kuvakollaasi, taisi olla juuri tämä, muistaakseni, tai jokin vastaava. Indimalle oli sellaista pientä kaikenlaista osatoteutusta nettiin.

Tällaista en olisi alkuunkaan muistanut, enkä itse asiassa vielä silloinkaan kun tämän kuvan koneillani näin… Enkä muista yhtään kenen kautta tämän työn sain ja minkä näköinen ja kuka oli firman omistaja jne.

Anyway, ihan perussivut ja sillee, mutta muistin tästä nyt sitten sen, että tähän halusin erityisesti panostaa css:n osalta, se puoli kun minulta tuolloin oli jäänyt vähän katveeseen.

Tämä oli jossain vaiheessa. Muistan, että värit tuossa aika tarkkaan tsekkasin heidän ravintolansa sisätilojen mukaan. Muuten tässä ei ollut mitään erikoista; ei ollut kyse isoista sivuista, ei vaikeista, ei uraauurtavista millään tavalla, vaan ihan aitoa peruspalvelua tiettyyn tarpeeseen, tilanteeseen ja budjettiin. Arvostan moista itsekin.

Firman omistajina ja henkilöstönä mun entisiä kapakka-alan työkavereita, mikä kovin helpotti asioiden hoitoa.

En enää muista, että mitähän ne oli. Jotain osiomuokkausta, päivitystä tms.