Johdatusta listaukseen: pääasiassa nettireferenssejä, asiakaslistauksia, historioita, CMS:ää

PowerMac G4 pitkään nettipalvelimenani. Tämä kuva netistä kaapattuna – tosin on mulla vieläkin tämä nimenomainen laitteistokokoonpano kaapissani.

[2018-08-05] Sain ylipäätänsä vihiä internetistä about 1994 ja kovin olin myyty heti kättelyssä. Ajattelin, että juuri netin kautta  voisin yhdistää monet eri puoleni ja kokemukseni (kuvataiteet, tiedottaminen, julkaiseminen, yrittäjyys, markkinointi jne.) uudenlaiseksi kokonaisuudeksi.

Niinpä 1995 aloin nosasti pistää omaa nettiyritystä nimellä K1 Graphics & Consulting pystyyn. 

Samoihin aikoihin olin myös Jertecin konsultti laitemyynnissä ja konsultoiden.

Varhaisessa vaiheessa jo 1995 aloin myös nettipalvelintakin pitää. Kaista maksoi tuolloin aika lailla.

Eihän siinä alkuun ollut asiakkaitakaan, eikä paljon järkeäkään, mutta että voi että oli jännääkin jännempää olla näissä kuvioissa ensimmäisten joukossa Suomessa ja varsinkin Turussa.

Siinä minä olin Macciserverllläni koko maailman saavutettavissa, valmiina julkistamaan itse milloin vain mitä vain “and the world was my oyster”.

Ihan ensi alkuun minulla taisi olla G3-sarjan Macci siinä serverikäytössä; Macci oli minulle entisenä Maccimiehenä luontainen valinta. Hankin palvelinsoftaksi silloisen parhaan eli Webstarin, sekä sangen kaukonäköisesti jälkeenpäin katsoen minulle tutun FileMakerin tietokannaksi ja Lasso.acgi-sovelluksen näiden kahden edellämainitun välille yhteyksiä hoitamaan.

Tämä oli ihan pätevä kokonaisuus, jonka antaman vuorovaikutteisuus-/CMS-mahdollisuuden kautta monen monet asiakkaat palvelin ja sivut tein.

Tuo kuvan hieno “personal supercomputer” G4 tuli markkinoille kaiketi vasta 1999 ja vastapa sitten minulle. G3 siirtyi myöhemmin sitten posti- ja nimipalvelimekseni. Tuo G4-kone ja tuo Apple-näyttö ovat minulla vieläkin. 

FileMaker-tietokantapohja oli ihan keskeinen monessa nettitapauksessa. Tein myös lokaaleja sovelluksia tällä.

Minun kaikkien aikojen ensimmäinen asiakastyö nettiin taisi olla Parturi Päämiehen simppeleistä simppelein mainossivu, mutta varsinaiseen isoonkin pääsin jo 1995 huitteilla Prendimin laajan ja vaativankin sivuston puitteissa.

Pian tuli sitten myös Lännen Puhelin, ja SeaCompanionkin tuli kuvioihin. Elikkä tässä mielessä toimintaa oli jo ihan mukavasti.