Jälleen kerran yksi tekemäni CMS-systeemi. Kuva kertonee kaiken oleellisen.

Turvallisuus 2000 – sivusto ja mittavahko tuote-, laskutus- ym. rekisteristö FileMakerilla elikkä tämä oli ihan arkityöskentelyyn paikallisesti; paljon yhteistyötä joskus ja olin harva se viikko Raisiossa heidän luonansa.

Myös nettisysteemi oli tietokantapohjainen, Olisi kiva löytää tähän kuvia niistä tekemistäni rekistereistä; ne olivat ihan päteviä. Firmassa tuli sitten sukupolvenvaihdos ja muutoksia.

 

Tässä kyseisessä sivustossa oli kyse terveysalan työvoiman värväämisestä Ruotsin markkinoille.

Niin ja miksi tämä minulla niin tämmöiset cgi-pohjaiset vuorovaikutteiset ratkaisut olivat yksi keskeinen myyntiartikkelini. Ja tämä taho täällä taustalla oli jo jotain MacPeoplen aikaisia “kollegoita” . Tämän Juhan erinäisten yritysten kautta minulla oli erinäisiä juttuja palvelimella. Tällaisia ja muunlaisia.

Sivusto oli sangen iso sen aikaiseksi ratkaisuksi. Ja aika kivan näköinenkin, silloin. Tässä oli mukana myös Lasso-FM-tietokantahommelia Ajankohtaista-sivujen osalta ja tämä pyöri historiansa ajan palvelimeltani.

En tarkkaan muista tekovuotta, mutta veikkaisin että joskus 1996-1998 välillä. Tuo pääkuvan versio on toukokuulta v. 2000.

Tämä versio on yllätyksekseni nähtävissä vielä Wayback Machinellä: https://web.archive.org/web/20000510210640/http://www.lpoy.fi:80/

Tämä oli sitten ihan täysi omatekemä Lasso-FM-CMS.

Tässä oli kyseessä tekemäni Lasso.acgi-FileMaker-pohjainen CMS-systeemi julkaistuna kesästä 2004. Mainittakoon, että eka versio WordPressistä 0.7  tuli kesällä 2003 ja versio 1.0 tammikuusta 2004. Joomlan eka versio tuli elokuussa 2007. Näitä Dorixia pienempiä ja/tai erilaisia CMS-ratkaisuja minä olin tehnyt jo vuodesta 1996 alkaen, mm.  Intrex- ja ns. Kimppa-tuotenimikkeillä.

Kovin yksinkertainenhan tämä tietysti on nykypäivän katsannosta, mutta joskus maailman aikaan ihan pätevä. Ja olihan minulla tosiaan tätä tekniikkaa sovellettuna hyvin monissa muissa ratkaisuissa.

Luonnollisesti tämä nettimainos oli myös minun tekemäni. Rouvashenkilön kuvan ostin jostain kv. kuvapalvelusta.

Katso alta esimerkki tuotannosta.