Niin, tässä on mun nettituotantotausta ja muutakin v. 1995 alkaen. Ei tässä kaikki ole, mitä olen tehnyt, mutta varmaankin oleellisimmat, tai ainakin mitä nyt olen muistanut, tai mitä nyt tähän on tullut laitetuksi.

Tässä nämä asiakkaat ja caset eivät mitenkään ole yhteismitallisia. On pientä ja isoa, on monentasoista. Olen näitä tähän keräillyt keväällä-kesällä 2018, sen jälkeen voisi muunkinlaista kertoilla, mutta tässä nyt on ollut kaikenlaista… >>

Tämä sivu on nyt pikainen kooste muista printeistä ja logoista.

Alla jotain lisää tarinaa ja kuvia aiheesta.

Helkama Bica – pitkä ja hyvä asiakkuus- ja yhteistyösuhde, muistaakseni kymmenisen vuotta ellei pidempäänkin.

Bica-historiassani kahdet tai kolmet eri nettisivut, joista vimpat olivat oheisen pääkuvan Joomla-pohjaiset. Tämä on mielestäni edelleen kivan näköinen ja raikas, vaikka aikaa tekemisestä ja julkiolosta jo onkin.

HelkamaBica-sivustoihin liittyi myös eri aikoina erinäistä tekniikkaa, mm. tietynlainen Extranet. Myös erilaisia sertifikaattilatausratkaisuja oli matkan varrella.

Alla joitain ruutuja noilta ajoilta.

Hyvin paljon käytetty sertifikaattien lataustaulukko. Lue alta lisää. >>>

Utö Havshotel – meillä kiinteä varmaan 10 vuoden yhteistyö. Tämä yritys myytiin 4.1.2018 , mutta yhteydet meillä vielä jatkuneet..

Vuosien aikana kolmet isot kolmikieliset nettisivut, joista yläkuvassa ne viimeisiksi jääneet, ja tässä alakuvassa vielä aiemmasta versiosta vähän näytettä.  Joomlalla nekin. 

Utö Havshotel. Aiempi Joomla-versio. Ominaisuutena mm. aiheen mukaan vaihtuvat mainosmoduulit oikealla.

Tämä saitti tietyistä seikoista johtuen jäi viittä vailla julkistamatta. Harmi sinällään – mutta sittemmin piakkoin tulikin kyllä muutenkin muutoksia heidän sivustosysteemiin, kun Kala-Trappi meni Naantalin Matkailun sivustojen yhteyteen. Vai mitenkähän se oli. Anyway tätä sangen herkullista ja aika massiivista saittia ei valitettavasti julkaistu. 

Konsultoinnin, tuen ja koulutuksen välillä rajanveto usein on aika vaikeaa vaikeaa, mutta anyway tätä sektoria on ollut paljon ja kautta koko atk-matkani.

Nyt on tuossa logona Pulssi, mikä ihan aiheellistakin monen vuoden konsultointikokemuksella heillekin, mutta voisi olla myös moni muu. Sampo tulee tietysti ensimmäisenä mieleen. Sitten koulutuspuolella on jo 1988-1989 alkaen monensorttisissa kirjapainoissa ja mainostoimistoissa. Ollut oppisopimuskoulutusta, 1:1- ja ryhmäkoulutusta, pieniä ja isoja toimijoita.

Toki, täytyy myöntää, että varsinaisesti suuremmassa mittakaavassa en ole enää aikoihin ns. keikkaa tehnyt. Enemmänkin nykyisellään on sellaisia tilannekohtaisia 1:1 autteluita ja jeesauksia, kuten vaikkapa puhelimitse/meilitse tässä just kesällä 2019 Joomla-tekniikasta.

Olin tuossa tosin kyllä parillakin taholla Windows 7/10 IT-tukena vuosina 2017-2018, että silleen noissakin kuvioissa.

Jälleen yksi SeaCompanion-spinoff Arton layoutilla ja minun tekemänä ja vuosia palvelimellani.

Hämärä muistikuva (ja tyylikin viittaisi siihen), että olisin tuon Poca-ikkunat-mainosbannerin joskus tehnyt jälkeenpäin, mutta en ole varma. Bannerilinkki johti sitten Poca-ikkunat-alisivustoon ja hämärä muistikuva minulla, että jotain minulla oli tekemistä tämänkin kanssa, mutta nyt en kyllä muista mitä.

 

Studio Rex – valokuvaaja Reijo Johanssonin yrityssivusto.

Yläkuva: Studio Rex Joomla-pohjaisesti. Sivuston rakenne oli ns. modulaarinen ja responsiivinen, eli palikat asettuivat paikoilleen ja kokoihinsa kunkin selainikkunakoon mukaisesti, vähän kuten tämä minunkin sivuni. Arvatenkin laajat kuvagalleriat.

Alla aiempi tekemäni html-pohjainen sivustohommeli. >>>

(Osuuskunta) Sensata

No, laitan tämän kun tämä hauskanen pikku kehitelmä, vaikka sivusto jäi sitten vaiheeseen. Mutta muuten oli paljonkin Sensata-asioita.

Ykkös-Laser – heillä näköjään nykyään eri sivusto kuin tämä minun versio, mutta jotain 13 vuotta sitten tekemäni logo edelleen käytössä Annan Hoiva-Avulla oli sitten tekemänäni ihan omatkin sivut, mutta minulla lla ei niistä enää kopiota eikä kyllä paljon muistikuvaakaan.

Aloittelevalle yrityselle hain uskottavuutta vähän matkimalla silloisen Lääkäriasema Pulssin mainontaa ja tyyliä tällä tuohon ammoiseen aikaan aika näyttävällä pienellä nettisivulla.

Strandbo Group www 2000-2005

Tässä postauksessa keskityn pääasiassa www-puoleen; printti ja kuvatkin ovat sitten erikseen.

Paljon ja kiinteästi olin Strandbo Groupin kanssa askareissa.

Niin ja täytyy sanoa, että oli kivaa saada touhuta kaikenlaista.

Nettisivut ja ylläpidot, suuret sähköpostimainoskamppikset, ilmoitukset, esitteet, käyttöprintit, valokuvaukset, tekniikkaa laitteiden ja järjestelmien osalta; paikan päällä Paraisilla, Airistolla tai Nauvossa 3-4 päivänä viikossa + etätyöt yhteesä hyvinkin 30-40 h/vko.  Saattoi olla ajoittain enemmänkin, jos oli jotain isompaa esitettä tms. päällä.

Lue alta lisää.

MakuPasta – sivut html:nä aluksi; myöhempi siisti uusi versio osittain tietokantapohjaisesti Lasso-FM:nä.

Oli ihan kiva pieni toteutus tämä. Myös suuri osa tuotekuvauksista paikan päällä. Pääkuvan sivustoversio noin vuodelta 2005 ja pienempi joitain vuosia aiemmin (2002).

Mac Gunell – vanhemmalle yksityisyrittäjälle useita pieniä sivustoja edustamilleen tuotteille kuten C-Scope, diBlasi, mitähän niitä olikaan. Oltiin useinkin yhteyksissä. >>

Gotthart –  asiakkaana Antti Wihanto, jonka kanssa tehty näyttävä kellosivusto edelleen vuosien jälkeen näyttää hyvältä; tuo vuosiluku on ihan pelkkä arvaus. Esilläkin tämä vielä gotthart.com

Kuten arvata saattaa, tämän sivuston tekemiseen tarvittiin suhteellisen taitavaa kuvankäsittelyä.

Fysioka – tästäpä hyvin vähän muistan mitään; näköjään tämmöinenkin tullut tehtyä

France Delice – maahantuojan sivusto, jossa tietokantapohjainen tuote- ja tilausjärjestelmällä.

DogBed – kivat söpöt sivut aloittelevalle pikkufirmalle, joka valmisti koiravuoteita,

 

Boda (Björkboda) – tämäkin tuli mainostoimisto Libenterin kautta; sivuston teko, ylläpidot ja houstaus monta monituista vuotta. Valtakunnallisia yhteystietopäivityksiä tuli suhteellisen usein – ja nimenomaan näiden ylläpito oli yksi sivuston tehtävistä.

Tämä yritysnimi ei varmaan heti useimmille sano mitään, mutta yritys on osa pikkuisen isompaa ASSA Abloy Groupia. 

Auralaki– pieni sivusto pieneen tarpeeseen. Aluksi Joomlana mutta sittemmin muutettu html:ksi. 

Aura Capital – samaa poppoota muiden näiden Auratumien kanssa ja aika lailla samannäköinen sivustokin; tämä koko konserni/yritysrypäs oli palvelimellani n. vuodesta 2000 alkaen jos oikein muistan. Näitä oli siis Aurator Varainhoito, Aurator Rahastoyhtiö, Auratum Kiinteistöt…

Astra Marine www Arton layotin pohjalta tehtynä. Siihen maailman aikaan tämäkin oli ihan näyttävä. Astra Marine oli alunperin SeaComp-yritys, mutta oli myös omalla domainillaan mun palvelimellani.

Sivuston suunnittelu, kuvamuokkaus, toteutus ja palvelinylläpito. Minun mielestä ihan kiva siisti ratkaisu tähän tarpeeseen ja tilaukseen.

Tämä vuoden 2006 versio katsottavissa nyt myös koo1,fi/memories/a-eriksson.

Tämä case oli niin hyvää vauhtia menossa etiäpäin ja kauppapaikkatekniikat ja kaikki oli, mutta ei. Koskaan ei selvinnyt mikä tuli. Voivoi.

Sicurvetro.

Sicurvetro valmistaa tuulilaseja.

Nämä pienet suht siistit sivut. Lassoa tekniikassa mukana. Tämän siirryttyä minulta uudelle palvelimelle Lassoon tuli vähän muutoksia.

Sema, kauan aikaa sitten. Mitäpä tästä sanomaan? Lähipubi. Kuvat ja layoutit sun muut by me. >>>

RaisU eli Raision Uimarit – heille oli kanssa osittain tietokantapohjainen vuorovaikutteinen ratkaisu.

Teknisesti (ja melkein visuaalisestikin) tämä on samanlainen ratkaisu kuin se Turun Alueen Insinööritkin.

Tein paljon erinäisiä ratkaisuja FileMakerilla. Tämä sovellus ehkä monelle vieras, mutta se on varsin tehokas ja pystyvä tekniikka sangen moneen tilanteeseen. Esimerkkinä, että mm. lääkäriasema Pulssin koko potilasjärjestelmä oli 90-luvulla FileMaker-pohjainen. Kuten StrandboGroupin asiakasrekisteri 2000-luvulla. Jne.

Anyway, tein sekä lokaaleja tietokantaratkaisuja, että hyvin paljon nettiin sivustojen taustavoimaksi. Lue alta lisää >>

Paljon oli kaikenlaista osiopäivitystä ja käyntejä aikoinaan, muokkausta isostikin, vaikkakaan kokonaisuus ei alunperin ollut minun.

Pikku Josefiina – kahvila konditoria Pikku Josefiina, linkki tuossa edelle sivustolla käytettyihin kuviin; tässä ihan kokonaisratkaisu: tuotekuvaus, logo, nettisivut, ylläpito, printtimainonta.

Nähtävillä myös muistelushakemistossani koo1.fi/memories/josefiina

Ihan hyvin 6Mt Minoltalla kahvilan takahuoneessa ikkunasta lankeavassa luonnonvalossa kuvattuna. Ja sitten suolaisiin… >>>

JeesJees Golfmatkat – tällainenkin pieni kuriositeetti. Html-sivut.

Libenter (mainostoimisto) – toivotun ääriminimalistiset sivut ikuisuus sitten ja pitkäaikainen yhteistyö

Kaverini Jorpun kanssa tehtiin hänen ideastaan vanhojen kirjojen näköispainoksia myyntiin. Ensimmäinen oli Rakentajan Opas ja toinen oli Alkoholin vaikutukset. >>>

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Read more Enter your password to view comments.

Jälleen kerran yksi tekemäni CMS-systeemi. Kuva kertonee kaiken oleellisen.

Sijoitustalo Auratum – ja yritykset Auratum Kiinteistöt, Auratum Varainhoito, Auratum Rahastoyhtiö, Aura Capital olivat tehdyillä sivuilla palvelimellani 2002-2003 alk. Sivustot olivat vähän erillisiä ja vähän samoja – saman näköisiä kaikki kuitenkin, joten eipä moneen kertaan.

Aura Capital.

Sivusto eli vahvasti vuodenaikojen mukaan. Varsinkin sesonkiaikoina viikottaisia ellei lähes päivittäisiäkin päivityksiä. Jorppu teki kaikki printtimainokset ja minä kaiken netin. Useimmat hienot kuvat oli ottanut valokuvaaja Jari.

 

Strandbo Group printit 2000-2005   

Tässä lukee myös että Sales, tarkoittaen asiakashankintaa. En minä koskaan myynyt mitään, paitsi näiden mainostekosteni kautta.

Tässä SBG-postauksessa keskityn printtipuoleen.

Strandbo Group toimi 3 paikkakunnalla, Nauvossa, Airistolla ja Paraisilla, ja niinpä osa printeistä tehtiin palvelemaan kaikkia, ja osa taas vain jotain tiettyä kohdetta.

Lisäksi oli 9 saarikohdetta sekä laajat charter- ja ohjelmapalvelut.

Milloin oli kaikenlaista peruslippulappua satamiin tai banderollia tienvarteen tai viikottaisia ilmoituksia lehtiin tai esitettä tai nettipäivitystä tai ruokalistaa tai drinkkilappua tai messumateriaalia  tai mitä kaikkea nyt voi ajatella. Nämä

Lisäksi olin tekniikka-apuna miltei kaikessa, valokuvasin aivan älyttömän määrän ruokakuvia, kohteita ja tiloja ja tapahtumia ja kaikenlaista mainoskäyttöön.

Tässä vielä linkki GoogleDriveen tuona aikana tehtyihin kaikenlaisiin printteihin: ilmoitukset, esitteet, kaikenlaiset käyttöprintit… Hakemistossa on hyvin paljon tavaraa, kaiketi 900+ pdf:ää, monesta on monta versiota, joita en nyt tähän karsinut kun en nyt enää tiedä mikä sitten oli lopullinen versio. Ja toisaalta pieni muutos saattoi olla taas ratkaiseva johonkin aiempaan toisessa yhteydessä jne.

Ja toisaalta tässä hakemistossa ei ole kaikki, mitä noiden vuosien aikana tuli tehdyksi. Esim. PK-ilmoituksia oli varmaan 40 kertaa per vuosi eli pelkästään niitä pitäisi olla jotain 200 kaikkiaan, mutta hakemistossa vain kai n. 50 kpl . Samankaltaisesti on ÅU-ilmoitusten kanssa, eli pelkästään jo näitä kahta lehteä olisi satoja ilmoituksia.  No, minäpä en koskaan ollut tarpeeksi jämpti kirjoittaan varmuuksia CD:lle ym.

Anyway leiskuvan tästä saa. Tuli tehdyksi paljon paljon kaikkea mahdollista.

Nykyisellään kun noita katson, ajattelen tietty, että jotain olisi voinut tehdä toisin tai paremmin, toisaalta ihan kivaltahan nuo kans näyttävät, joitain ihan hyviäkin. Esim. tuommoiset perusilmoitukset 2-3-4 krt/vko aina tiettyihin peruslehtiin (Paraisten Kuulutukset, Åbo Undderrättelser, sekä Aaamuset ja Turun Sanomat) syntyivät aina siinä kulloisessakin hetkessä ja tilanteessa.

Ja näissä perusilmoituksessa oli aina se oma omanlaisensa problematiikkansa; ilmoituksen saate on esim. 1/3 A4-sivusta yhdellä kielellä ja se pitää saada mahdutettua pienenpieneen esim. ns. silmäkuvatilaan jopa kahdella kielellä ja vielä luettavaan ja jopa kiinnostavaan, vetävään muotoon ja mielellään vielä mahdollisimman hyvän kuvan kanssa. Tämä oli ihan oikeasti mielenkiintoista.

Joitain kappaleita vähän eri ryhmistä nyt tässä kuitenkin, ei missään erityisessä järjestyksessä, kunhan tähän vain koottu.


 

Printtejä

Aloitetaan suoraan pääesitteestä, jota muistaakseni tehtiin aikanani 2 versiota. Tässä toinen niistä. Muistaakseni tämä pääesite peruskielten fin-sve-eng lisäksitehtiin myös venäjäksi, olikohan myös saksaksi.

Alla 4-sivuinen liite Aamusetiin v. 2002. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä näistä monisivuisista muista, näitäkinhän varsinkin sesongin edellä oli paljonkin. Alla seuraa lisää.

 

Ja Aamusettii  tässä 1-sivuisena äitienpäiväksi… 

Banderolleja messuille, tienvarsiin, hotelleille – tämä muistaakseni tienvarteen. Piti olla selkeä, että 80 km/h ohi kiitäessä ehtii edes jotain tajuta.

Ja sama teema A3:na johonkin käyttöön. Ehkä ständiin hotellin sisääntulon yhteyteen.

Alla vanhempi ja uudempi käyntsä-malli. Näitä korttejahan sai olla jatkuvasti tekemässä – no mikäpä siinä.

ÅU:hun meni usein ja useimmiten tällaista tyyliä ja kokoluokkaa.

Ja Paraisten Kuulutuksiin tällaista. Yleensä oli pientä silmäkulmaa, joskus jotain isompaa. Tämä ensimmäinen kyseinen on vanhempaa tyyliä, arvatenkin.

Hufvudstadsbladetiin mm. tällaista silmäkulmaa.

BioTurku (TS? en muista) 2002. Kesää ja talvea.

Johonkin Kalastuskarttaan 2004 tällaista 2 kielellä – tämä sangen hyvä.

TS:ään meni usein tätä kokoa. Tämä ilmoitus tässä erityisesti tuon käytetyn kuvan vuoksi. Siinä (muistaakseni) Peetu kipparoi. Tätä täydellistä kuvaa oli aina hienoa käyttää – kenen lie ottama olikaan.

Tällaiset liput laput olivat erittäin tyypillisiä: satamalaput, drinksut…

Kalkstrandin pubille Harry’s Pub oli sitten ihan jatkuvasti omat mainoksensa. Yleensä ihan sitä peruspelkistettyä, mutta nyt näköjään 2-v. juhlan kunniaksi  Teemu on oikein revitellyt. Enhän mä tämmöistä muistanutkaan, alkuunkaan. Tämähän on ihan hyvä. Heh.

Yleensä oli lakonisempaa, kuten

Ruokalistoja 3:lle hotellille kaikkiin sesonkeihin ja tilanteisiin.

Tässä 1-sivuinen Smak-menu, kuvat by me.

Mutta näitä  ruokalistoja on parasta katsoa ihan pdf:nä. Löytyy sieltä hakemistosta – tosin eivät nämä menut sillai luovuuden ilotulitusta ole, mutta ovatpa siistejä perussuorituksia.

Huonemappeja 3 hotellille, olikohan joillekin saarikohteillekin…

Materiaalia messuille, myyntikirjeisiin – tällaista oli paljon.

Ja samaan messu-/kirjemateriaaliin liittyen tässä 10-sivuinen kohde-esittely.


 

Kuvia

Ja tähän loppuun kuvia…Ajatus olisi, että joitain tuon ajan parhaita otoksia ja/tai parhaita hetkiä tähän vähän myös koostaisin…

  

Aika hyvin pienellä Canon Ixuksella otetuiksi ja Photarilla fiksatuiksi. Tuhansia kuvia tuli otetuiksi ja moni oli mainoskäytössä vielä vuosia jälkeenikin.

Arton layout ja mun toteutus nettiin. SeaComp-yritys alkujaan. Oli sivustollaan pitkään palvelimellani.

Tebul – sivuston layout alunperin Artolta ja sitten sovellettuna nettiin; myöhemmin päivityksiä ja muun muassa videota, mikä ei silloin vielä ollut ihan yhtä yksinkertaista kuin nykyisellään.

Muistan vieläkin miten tässä sivustossa piti koodin kanssa oikein jumpata, että sai palikat nätisti toiveiden mukaan kohdalleen, ilman että kaikki olisi vain yhtä isoa kuvablokkia.

Turvallisuus 2000 – sivusto ja mittavahko tuote-, laskutus- ym. rekisteristö FileMakerilla elikkä tämä oli ihan arkityöskentelyyn paikallisesti; paljon yhteistyötä joskus ja olin harva se viikko Raisiossa heidän luonansa.

Myös nettisysteemi oli tietokantapohjainen, Olisi kiva löytää tähän kuvia niistä tekemistäni rekistereistä; ne olivat ihan päteviä. Firmassa tuli sitten sukupolvenvaihdos ja muutoksia.

 

Turun Tupakkakauppa – tein sivustoon tietyn suojausosion tietokantapohjaisesti; mulla oli tästä myös ylläpito. Firman taustaherrojen kanssa hyvinkin kaveruuksia.

Turun Rotaryklubi – pitkä pitkä hyvä asiakassuhde varmaan 10+ vuotta tämäkin. Paitsi sivut, myös hosting, henkilöstö- ja viralliset päivitykset, sekä usein myös kuviin liittyvät asiat kuuluivat kuvioon. 

Heidän Joomla-nettisivuissaan oli jäsenistölle oma suojattu extra- tai intranettinsä (miten päin sen nyt sitten ajattelee), jonka kautta muun muassa hyvinkin laaja Google Picasa -pohjainen kuva-arkisto sekä tietysti viralliset paperit ja muut materiaalit. Joomla-aikoina jokaiselle jäsenelle oli oma etähallittava profiiliosionsa.

Tämä Rotary-yhdistys saattoi olla ihan viimeinen tai ainakin viimeisimpiä Rotary-yhdistyksiä omalla sivustollaan, joka sitten viimein ja lopulta liittyi heidän valtakunnallisen yhteinäispalvelun alaisuuteen. Että sillai olivat pitkään tyytyväisiä hoteissani.

Ensimmäinen sivusto (tuossa yllä) oli ihan simpplelisti html:nä. Pääkuvan (ylimpänä)  Joomla-sivustoversio oli vuoldelta 2009. Sitten sen jälkeen vielä myös tummansininen parhaimman näköinen Joomla-versio, mutta siitä löysin nyt vain näin pienen sivustokuvan.

Tämä oli SC-yrityksiä, jolle Arton layoutin pohjalta myös omat nettisivut ja domain. Oli vuosia palvelimellani tämä. Tämänkaltaisia SC-spinoffeja on tosiaan kourallinen. Vaikka tämän nyt kooditinkin ja oli asiakkaani suoraan, tuntuu silti hiukka kiusalliselta tässä näin esitellä visuaalina, koska visuaali oli tosiaan peräisin Artolta. Mutta toisaalta teinhän minä tämä. Oh well.

Siisti layout. Siisti toteutus.

Lääkäriasema Pulssi ssa olin aikoinaan 90-luvulla ja ehkä vielä 2000-luvullakin aika lailla vakiovieras ympäri taloa. Jos nyt oikein muistan. >>>

Tällaista en olisi alkuunkaan muistanut, enkä itse asiassa vielä silloinkaan kun tämän kuvan koneillani näin… Enkä muista yhtään kenen kautta tämän työn sain ja minkä näköinen ja kuka oli firman omistaja jne.

Anyway, ihan perussivut ja sillee, mutta muistin tästä nyt sitten sen, että tähän halusin erityisesti panostaa css:n osalta, se puoli kun minulta tuolloin oli jäänyt vähän katveeseen.

Käyttöliittymän tässä tietokannassa ei olisi tarvinnut olla näin hieno ja vimpan päälle, koska se ei ollut näkösällä vaan pyöri netissä taustalla, mutta teinpä silti.

Tässä oli kyseessä tekemäni Lasso.acgi-FileMaker-pohjainen CMS-systeemi julkaistuna kesästä 2004. Mainittakoon, että eka versio WordPressistä 0.7  tuli kesällä 2003 ja versio 1.0 tammikuusta 2004. Joomlan eka versio tuli elokuussa 2007. Näitä Dorixia pienempiä ja/tai erilaisia CMS-ratkaisuja minä olin tehnyt jo vuodesta 1996 alkaen, mm.  Intrex- ja ns. Kimppa-tuotenimikkeillä.

Kovin yksinkertainenhan tämä tietysti on nykypäivän katsannosta, mutta joskus maailman aikaan ihan pätevä. Ja olihan minulla tosiaan tätä tekniikkaa sovellettuna hyvin monissa muissa ratkaisuissa.

Luonnollisesti tämä nettimainos oli myös minun tekemäni. Rouvashenkilön kuvan ostin jostain kv. kuvapalvelusta.

Katso alta esimerkki tuotannosta.