This data is according to a tremendous site BuiltWith.com.

Very interestingly, according to this, the eCommerce market is so-o scattered here in Finland. And so evenly scattered. Also: the market shares are quite surprising. I still have to analyze these figures, and check this and that, so I’m not saying much here right now.

But one detail I have to mention: the 2019-04-17 data shows, that in Finland there are 9 490 web shops, while at the same time in Sweden there are 3x more, total of 28 188 shops. Well that is something! Wow! In comparison, there are 20 358 shops in Denmark, and in Norway 11 886 shops.

Related to this topic, there’s a comparison of eCommerce solutions in CodeinWP.com

“BuiltWith is a website profiler, lead generation, competitive analysis and business intelligence tool providing technology adoption, ecommerce data and usage analytics for the internet.” – This is definitely worth checking out! >> BuiltWith.com

2018-12-18: So this is the color of 2019, says Pantone. Oh well. This color is not-so-much to my liking, and normally it wouldn’t matter so much anyhow, but as a designer of some sorts, it matters.  Are we going to see this color a lot? 

[Edit 2019-03-16: Well, we haven’t seen this color so much. It seems, this color, maybe hasn’t been to others’ likings so much either.]  >>

Mua on aina viehättänyt tämä tämmöinen Newspaper-layoutti ja monen monituista näitä olen myös tehnyt/muokannut/käyttänytkin.

Tämä tässä on saittini mag.koo1.fi , jossa käytetty ThemeGrillin siistiä pohjaa, ja jonka väsätäkoostin jo alkusyksystä. Tästä saitista voisin sanoa melkeinpä erikoisuutena sen, että NYT EI ole käytetty mitään erityistekniikoita (Elementoria, SiteOriginia tai vastaavaa), vaan ihan ollaan perusperus WP-systeemissä.

Sivuston sisällöistä nyt sen verran, että kaikki kuvat ovat ottamiani ja ne valikoituneet tähän saittiin ikäänkuin Newspaper-tyylin mukaisesti. Elementit tietty kans tekemiäni. Varsinaiset artikkelit sitten ovat mitenkuten tosia “uutisia” – ainakin jollain tapaa palasia lifestäni.

Tein tätä isoa Joomla-kokonaisuutta aika pitkään, kaiketi 4-5 kk yhtä soittoa. 

Idea tässä oli olla yhteisö-, myynti-, markkinointi- ja mitä kaikkea kanava. Ja ihan pätevä ja toimiva kokonaisuus Tiriksestä tulikin, vaikkakaan – näin jälkeen päin sanottuna – ei minulla tuolloin riittänyt aikaa ja voimavaroja konseptin markkinoimiseen. >>>

Anyway, olisi vähän korskeaa sanoa, että tämän oli tarkoitus olla Facebookin haastaja, mutta oli ajatus olla ainakin vaihtoehto silloiselle Facelle.  Ja sillai osittain dedikoituneempi, että olisi toiminut ryhmille ja tahoille kullekin omanlaisenansa, suljettuna tai rajoitettuna miten olisi haluttu.

Ja tietyssä mielessä Tiris oli laajempi kuin mitä Face siihen aikaan oli. No, muistaakseni juuri siihen aikaan Facekin alkoi vähän muuttua – ja osittain nimenomaan tähän tämän saitin suuntaan, jos niin kehtaan sanoa, mikä vei tuolloin minulta vähän puhtia pois.

Etusivu isossa koossa.

Tosin nyt, nykytilanteessa missä Facebookkikin pyristelee, tällaisella rajatummalla ja hallitummalla ratkaisulla voisi hyvin olla paikkansa.

Ajattelin tämän saitin nimenomaisesti toimivaksi yrityksen/yhdistyksen/yhteisön sisäisenä viestinnällisenä laajennuksena, intra-tai extranet-tyyppisesti, miten kukin olisi halunnut. Siihen lisäksi kunkin toiveiden mukaisesti ulkoisia tai sisäisiä enemmän tai vähemmän jaettuja  lisärajapintoja kauppapaikan, mainostuksen, keskustelualueiden ym. osalta.