AMP, uusi CDN & WebP – ei hassumpaa

Aika hyvät lukemat PageSpeedissä tässä yömyöhäsellä. Testailin näitä AMP-, ShortPixel CDN ja WebP-juttuja tuohon [edelliseen] Mag.koo1.fi :een.  (Katso postauksen pohjalta pieni päivitys asiassa.***)
Ao. sivustolla käytössä myös muut optimointini ja cachet erilaisilla plugien ilmaisversioilla. Aika hyvin siihenkin nähden.

AMPin kanssa oli vähän hakemista ja fokuksen puutetta, kun samaan aikaan katselin snookerin MM:ää telkasta. Ja täytyy sanoa, että on siinä kyllä kans ihan uuvuttavan paljon asetteluja ja ajateltavaa, varsinkaan kun ei olisi just yhtään moinen innostanut.

Minähän olen tuota AMPpia ihan karttanutkin, soveltanut muita juttuja sitten. Edelleenkin minulla on tuon mobiilipuolen kanssa vähän asennevaikeuksia. Mutta tulihan siitä nyt jotain, eh?.

Tämä tämänpäivän AMP-huumani alkoi oikeastaan ihan tästä päivällä lukemastani artikkelista “How to Make Your WordPress Business Blog Useful for Users Yet Google Friendly in 2019?” – ja siitä ärsytyksestä, etten ollut tähän tekniikkaan perehtynyt.

Samaten vaihdoin tässä nyt minun valjun aiemman CDN:n toiseen, johon olen nyt sangen tyytyväinen – kaikenlaista kun tullut tässä kokeiltua…
Mutta tätähän voisi alkaa vaikka ihan mainostamaan. Palaan tähän aiheeseen vielä myöhemmin. 

Tässä kohden käytössä nopeuteen vaikuttavia plugeja ja systeemejä ilmaisversioina mm:

 • WP Fastest Cache
 • Autoptimize
 • Async JavaScript
 • Fast Velocity Minify
 • Shortpixel

Pingdom ja GTMetrix

Jos vielä kiinnostaa, niin Lontoon Pingdom arvioi näin:

Latausajat (testasin useampia kertoja) tällaiselle aivan mainiot, kuitenkin kun paljon kuvia ja kaikkea, mutta muuten performanssi vain 85 🙂 

GTMetrixkin ehkä hiukka pettymys… Tässä, ja varmaan Pingdominkin tapauksessa myös, uärputusta aiheuttavat useat requestit, johtuen mm. Twitter-feedistä ja Analyticsistä nopeuksia rasittamassa. (Nämä plugit olivat päällä kyllä PageSpeedinkin aikana, mutta PS:n arvioihin eivät näköjään suuremmin vaikuttaneet.)

“The components are split over more than 4 domains

 • mag.koo1.fi: 4 components, 417.3K (98.2K GZip)
 • www.googletagmanager.com: 1 component, 64.2K (24.7K GZip)
 • cdn.shortpixel.ai: 1 component, 0.09K (0.09K GZip)
 • www.google-analytics.com: 1 component, 44.1K (17.5K GZip)
 • platform.twitter.com: 6 components, 230.5K (65.8K GZip)
 • cdn.syndication.twimg.com: 1 component, 27.7K (4.1K GZip)
 • syndication.twitter.com: 3 components, 0.1K (0.1K GZip)
 • pbs.twimg.com: 4 components, 49.9K
 • ton.twimg.com: 1 component, 45.1K (6.8K GZip)

Ilman Twitteriä ja Analyticsiä vielä

Otin tässä vielä uudet GTMetrixit ilman Twitteriä ja Analyticsiä, ihan vain testiksi.

Näissä tuloksissa korostuu se kyllä kautta linjan, ettei käytetyn ilmais-WPFC:n cache ja ShortPixelin CDN nyt kyllä pelaa yhteen. Varsinkin PSI:n arvioissa.

PageSpeed Insights:

Kovin merkillistä kyllä, näillä asetuksilla PSI antaa merkittävästi heikommat tulokset. En viitsi edes laittaa tähän. Kun luulisi, ettei ainakaan heikommaksi näin olisi aiemmasta tilanne mennyt.

Pingdom:

GTM:

Näiden erinäisten tulosten ja yksityiskohtien johdosta on melkeinpä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Miksi, mitä, miten?

Vaikka tässä kohden näillä nopeuksilla ja arvoilla liemoiset askarrutukset ihan täysin lillukanvarsia. Nörttiylyä ja hifistelyä.


*** Niin, nämä lukemat edellisessä mag.koo1.fi:ssä. NYT on tilanne niin, että olen vaihtanut palvelinta. Tässä uudessa palvelimessa on omat ns. suositus- ja optimointiasetuksensa, joita tässä nykyisessä mag.koo1web.com :ssa kokeilen. Nyt on niin, että vaikka nämä optimointiasetukset antavat ihan ok tuloksia muuten, niin yhtenä varjopuolena nykytestien ja -ymmärryksen mukaan on se, että tämä mobiilioptivoiva AMP for WP ei ollut yhteensopiva, tai ei ainakaan enää toiminut. Voi olla, että jokin toinen AMPpi sitten toimisikin.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Leave a Reply

Kohta kaikki tapahtuu pilvessä – Amazonin “evankelista” vertaa pilvipalveluita sähkölaitoksiin https://yle.fi/uutiset/3-11151242?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

Discover the 12 best tools a virtual assistant can invest in! #virtualassistant https://paulasextonhickey.com/tools-for-virtual-assistants/ käyttäjältä @@paulahickeyva

Load More...
Recommended
 • 044 - 2434 781
 • teemu [at] koo1.fi / temequu [at] gmail.com
 • Gränsbackankuja 5 B 107 - 20320 Turku, Finland

Koo1 2018 © All rights reserved