Ajankohtaista

Lately

Tässä siis on listaus viime ajan tekosista ja muusta. Katso lisää hypyn jälkeen >>

 

Touko-kesäkuussa

– 25.6. NYT VOIN SANOA: KAIKKI SIIRRETTY A2:LLE, KAIKKI TOIMII, LOUHEN PALVELIN TYHJENNETTY.
Koo1web.com on toiminut jo aikaa sitten
kaikkine subbareinensa, niitä pikkuhiljaa laitellut ja testaillut ja vertaillut ja optimoinut.
Nyt vasta viime viikolla aloin koo1.fi-siirtoasian, ja oikeastaan nyt vasta eilen ja tänään jotain konkreettisempaa asialle olen tehnyt.
Toki asiaan liittyi monia epävarmuuksia ja askarointeja, mutta kaikki setvitty ja ratkottu. Oikeastaan jo eilen illalla toimi tuo koo1.fi-sivujen ohjaus A2:lle, mutta muutin tänään tuota tekniikkaa vielä nimipalvelinten osalta.
– Kesäkuun 6. alkaen
: PALVELINVAIHDOS LOUHI -> A2 HOSTING aloitettu. Sivustojen siirtoja, uudelleenasennuksia, nostoja, testejä, optimointeja… Paitsi että nyt näitä tekniikoita, niin olen myös alkanut loppukuusta tehdä A2:lle omaa pientä kauppapaikkaa entisestä Oceanista. 
– Toukokuu: mitähän kaikkea tässä on ollut? koo1.fi, ocean.koo1.fi, optimointeja ja taas lisää

Huhtikuussa

– loppukuu: kaipa paljon kaikenlaista, edes muista mitä kaikkea
14.04-2019 mennessä: kovin on puuhaa kaikenlaista vähän joka rintamalla, on jäänyt tämä Wallpressikin nyt vähemmälle.
– Äsken kuitenkin siistin tuon uudehkon Envato-postauksen, nyt saa paremmin selkoa sitten siitäkin. 

2019-03-27 the sub-domain structure in wallpress.koo1.fi has been changed.
There may be some errors left, like some bg image missing, or a broken link,
but maybe not too many of these anymore.

Helmi-maaliskuussa


– 31-3-2019 mennessä:

– poistin valikoista linkit 2018 keväänä tehtyihin Rife-sivupohjasivustoihin…Tuolloin vuosi sitten nämä näyttivät vielä aika hienoiltakin, mutta nykyisellään sitten jo aika vanhahtavilta. Laitoin nyt 3 uutta linkkiä asennettuihin ja hiukka muokattuihin Envato-sivuihin, jotka kaikki ovat visuaaliltaan aika paljon enemmän tätä päivää ja sangen hienojakin. Tästä suoraan: Kitchen, Hamburger, Movingtai oikeastaan tästä linkistä löytyvät nyt muutkin tutkitut Envatot, klikkaile otsikoista etiäpäin niin näet sisällöt paremmin
– nyt on tänään 26.3. kiinnostavaa: Elementorissa päivitys 2.5.1 -versioon, minkä myötä aika lailla huimiakin uusia mahdollisuuksia, kuten tuossa yhdessä tuoreessa postissani Ferdy esittelee Parallaxeja ja muita; tämä on kyllä vallan kiinnostavaa ja saanee aikaan taas yhden hypetyksen. Toistaiseksi, mitä olen testannut tätä, toimivimmat ratkaisut ovat sangen maltillisia ja minimaalisia.
– tässä eka testini tuolla Elementorin Motionilla: https://wall.koo1web.com/elementor-2-5-motion-effects-2/ – ha-ha, no tästä ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa. Se tietenkin täytyy todeta, että kun ottaa mukaan ns. liikkuvien elementtien tason, sivun ja suunnittelun kompleksisuus kasvaa aivan eksponentiaalisesti, niin sanoakseni. On nii-in paljon funtsittavaa ja säädettävää.
– vielä tuota koo1.fi – ocean.koo1.fi -juttua hionut, puuduksiin asti.

– 16-3-2019 mennessä: viime aikoina olen hionut ja hinkannut tuota mun ocean.koo1.fi -saittia ees-taas alkuperäisestä demosta viimestellymmäksi bisnes-saitikseni. Nykyisellään saitti pitää sisällään turhankin monenlaiset integroinnit systeemeihin, ja lisäksi on useammankinlaista kauppapaikkaa ja muuta ratkaisua, kuten Chattikin.
-Yhtenä ratkaisuna saadakseni bisnessaittini ocean.koo1.fi -sisällöt toimimaan nopeammin monistin sisällöt suoraan koo1.fi- alle ja kovalla kädellä karsin kaikenlaista, tehden saitista ja sisällöistä Lite-version, nyt siis koo1.fi . Nykyisellään sivuston alku näyttää tältä.


– Sivustojen latautumisaikoihin olen taas viime aikoina kovasti panostanut, ja täytyy sanoa, että olen kyllä ihan riittävästi tämän optimoinnin kanssa tuskaillutkin. Mutta nyt ihan eilen ja toissapäivänä, vaikuttaa siltä tällä lyhyellä aikavälillä sanottuna, että nyt ovat asetukset sangen kohdallaan, ja vaatimatonkin webhost-himmelini ilmaispalikoin pelittää kuin pro. Tästä minulla olisi paljon kiinnostavaa kerrottavaa ja jaettavaa.


Tammikuussa

– 10-1-2019 mennessä: Monenmoisia integrointeja ja testejä viime aikoina. Alkoi siitä, että tämän sivuston yhden lomakeen integroin Slack.com :n palveluihin. Nyt sitten viime aikoina tämän sivuston demo-pop-up (ja ocean.koo1.fi :n chat) on integroitu Hubspot.com :iin joka yhteydessä MailChimpiin, jonka postilista sitten taas yhteydessä mun Facen Koo1-sivuun, Instaan ja Twitteriin. HubSpot ja mun uusi GMail-tili ovat yhteyksissä, ja saisipa yhteyden myös HubSpot-Slack, mutta mua ei huvita antaa niitä kaikkia oikeuksia. Sama tilanne HubSpotin ja Facen kanssa.
– Arvatenkin olen nyt aika pyörällä päästäni näiden kanssa, olen turhan hulppeasti näitä nyt tässä yhtä aikaa käyttöön ottanut. Tosin,, kuten mainitsin, kuitenkin noita käyttöoikeuksia ja rajapintoja olen kyllä ainakin jossain määrin tarkkaillut ja huolehtinut.
– Sen tässä nyt ainakin voin sanoa, että varsinkin MailChimp on kertakaikkiaan yllättänyt toiminnoillaan. Ilmaispalvelutkin ovat vallan mainiot. HubSpotillakin on vaikka ja mitä ilmaista, mutta sen kanssa kyllä kestää vielä kunnolla tajuta kaikkea, ainakin tässä vaiheessa minulla palikat turhan levällään. 


Joulukuussa

temeq.koo1.fi under construction. (Taustakuva jostain kuvapalvelusta, muistaakseni Pexelsistä.)

astra.koo1.fi:n yksi Shop Landing Page. Telakalla tämä sivusto nyt. (Taustakuva jostain kuvapalvelusta, muistaakseni Pexelsistä.)

– Loppukuusta  laitoin telakalle mun astra.koo1.fi:n ja temeq.koo1.fi:n. On niissä sisältöjä vielä siellä piilossa, mutta nyt etusivuillansa on vain rakennusnootit. Olin pistänyt näihin molempiin niin paljon kaikenlaista, oli Woota ja muuta, etten itsekään enää oikein tiennyt mitä mä olin niiden kanssa haluamassa ja tekemässä. Muutenkin ollut tässä vähän vaiheessa tämä hommeli ja tavallaan ymmärrettävääkin. Niin paljon kaikenlaista syksymmällä tein, että hyvä vähän etäämmältäkin funtsia.
– 20-21.12: Kyllä mä taas ihmettelen noita palvelimen vasteaikoja. Aivan järkkyjärkkyhitaita tässä taas ajoittain. Mahtaakohan tuo kyseinen Louhen palvelinlaite olla aivan ylibuukattu vai mikä tässä lie.
– No viimetteeksi tässä on ollut teemana WordPress 5.0-päivitysasiat ja siihen liittyvät erinäiset seikat. Luonnollisesti on saanut tässä ihan urakalla päivitellä ja tarkistaa sitten kaikenlaista. 
– Uusia pienempiä demoja, sivuja, ratkaisuja ym. monenmoisia, osa esillä, osa ei.
– Astra.koo1.fi:n laitoin osittain remonttiin, samaten kuin temeq.koo1.fi:n ihan kauttaaltaan. On tavaraa nossa vielä olemassakin, mutta ei sillai varsinaisesti enää julki.
– Muuten ollut kivaa vaihtelua taas tehdä ihan toisenlaista designausta: ostin Affinity Designerin ja onpas kiva ja sangen päteväkin paketti. Ja sangen suuressa suosiossakin, olen huomannut. Ja tätä ollut kiva käyttää, vaikken suuren suurta ole tehnytkään. No, selitän tästäkin sitten joskus toiste.


Tätä aiemmat tarinat on nyt tältä sivulta poistettu

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Leave a Reply

Kohta kaikki tapahtuu pilvessä – Amazonin “evankelista” vertaa pilvipalveluita sähkölaitoksiin https://yle.fi/uutiset/3-11151242?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

Discover the 12 best tools a virtual assistant can invest in! #virtualassistant https://paulasextonhickey.com/tools-for-virtual-assistants/ käyttäjältä @@paulahickeyva

Load More...
Recommended
  • 044 - 2434 781
  • teemu [at] koo1.fi / temequu [at] gmail.com
  • Gränsbackankuja 5 B 107 - 20320 Turku, Finland

Koo1 2018 © All rights reserved